МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

В този брой на вестник „Регион“ представяме за своите читатели едно изключително талантливо, старателно и послушно дете – Иван Комитова от село Чавдар. Тя спечели вниманието ни със завоюваните медали на международни и национални турнири по спортни танци.

Освен с Ивон, разговаряме и с нейната майка Христина, която споделя за своята дъщеря, че тя е доста срамежлива и наистина, малката спортистка с нескрито притеснение казва, че силно харесва хобито, с което е започнала да се занимава почти професионално. Но иначе е щастлива, че хората от село Чавдар се гордеят с нейните успехи и че прославя общината.

 

Ивон поглежда с чаровен поглед и с усмивка започва да разказва за успехите си. Медалите и грамотите, които показва, са доказателството за началото на нейната, предусещаме, възходяща кариера. С нескрита задоволство и удовлетворение нейната майка Христина споделя радостта си, че малкото й момиченце вече е госпожица, изпълнена с грация и финес, проявявайки ги умело в спортните танци.

Ивон Комитова е родена през 2006 година и още в първи клас решава да се занимава със спортни танци, като започва да посещава седмичните репетиции в школата, която развива дейност към читалище „Надежда”, с художествен ръководител Стойчо Соколов. Самият той казва за нея, че Ивон е талантливо момиче, една млада надежда за успешното развитие на спортните танци у нас. Тя, вече без да се притеснява, отлично се състезава от името на Клуб за спортни танци „София Данс”, чийто председател е Иван Терзиев. Той също доста ласкаво се изказва за Ивон, като потвърждава, че бъдещето на момичето от село Чавдар ще е успешно, ако продължава да е все така упорита и старателна в подготовката си. Пример на Ивон той дава с двойката Памела Маринова и Станислав Шутилов от село Челопеч, които могат да бъдат пример за нея, как трябва млади хора да изявяват своя талант у нас и в чужбина.

Радостно за близките на малката чавдарчанка е, че до момента няма състезание, на което Ивон да е участвала и да няма медал или награда. Заслуга безспорно има и нейният партньор Антон Милев от град Пирдоп, който без да отстъпва нейните успехи, е достоен колега. Двамата вече имат завоювани златни, сребърни и бронзови медали, които са резултат от многогодишна и упорита работа и усилени тренировки по спортни танци.

С нескрита гордост майката на Ивон – Христина, споделя, че вижда своята дъщеря вече доста пораснала и тя е отговорна, дисциплинирана и силна като характер. Христина Комитова засвидетелства своята безрезервна подкрепа към дъщеря си, в която вижда отсега бъдеща шампионка и успешна кариера в спортните танци.

Вестник „Регион” и нашия колега Димитър Нешков, който е наблюдавал развитието на Ивон отблизо, като председател на читалище „Надежда” в село Чавдар, пожелава на малката още на години състезателка да изкачва стълбичката на успеха, колкото и трудности да има по пътя и все така да бъде усмихната, весела и щастлива. Припомняме й, че именно вестник „Регион” беше този, който най-напред представи известната сега микровска спортистка Гергана Вацова, която завоюва световни титли в бойните спортове и сега е наш добър приятел, прославящ родния край. Същото пожелание отправяме и към Ивон Комитова.

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930