МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

 

В този брой на вестник „Регион“ представяме за своите читатели едно изключително талантливо, старателно и послушно дете – Иван Комитова от село Чавдар. Тя спечели вниманието ни със завоюваните медали на международни и национални турнири по спортни танци.

Освен с Ивон, разговаряме и с нейната майка Христина, която споделя за своята дъщеря, че тя е доста срамежлива и наистина, малката спортистка с нескрито притеснение казва, че силно харесва хобито, с което е започнала да се занимава почти професионално. Но иначе е щастлива, че хората от село Чавдар се гордеят с нейните успехи и че прославя общината.

 

Ивон поглежда с чаровен поглед и с усмивка започва да разказва за успехите си. Медалите и грамотите, които показва, са доказателството за началото на нейната, предусещаме, възходяща кариера. С нескрита задоволство и удовлетворение нейната майка Христина споделя радостта си, че малкото й момиченце вече е госпожица, изпълнена с грация и финес, проявявайки ги умело в спортните танци.

Ивон Комитова е родена през 2006 година и още в първи клас решава да се занимава със спортни танци, като започва да посещава седмичните репетиции в школата, която развива дейност към читалище „Надежда”, с художествен ръководител Стойчо Соколов. Самият той казва за нея, че Ивон е талантливо момиче, една млада надежда за успешното развитие на спортните танци у нас. Тя, вече без да се притеснява, отлично се състезава от името на Клуб за спортни танци „София Данс”, чийто председател е Иван Терзиев. Той също доста ласкаво се изказва за Ивон, като потвърждава, че бъдещето на момичето от село Чавдар ще е успешно, ако продължава да е все така упорита и старателна в подготовката си. Пример на Ивон той дава с двойката Памела Маринова и Станислав Шутилов от село Челопеч, които могат да бъдат пример за нея, как трябва млади хора да изявяват своя талант у нас и в чужбина.

Радостно за близките на малката чавдарчанка е, че до момента няма състезание, на което Ивон да е участвала и да няма медал или награда. Заслуга безспорно има и нейният партньор Антон Милев от град Пирдоп, който без да отстъпва нейните успехи, е достоен колега. Двамата вече имат завоювани златни, сребърни и бронзови медали, които са резултат от многогодишна и упорита работа и усилени тренировки по спортни танци.

С нескрита гордост майката на Ивон – Христина, споделя, че вижда своята дъщеря вече доста пораснала и тя е отговорна, дисциплинирана и силна като характер. Христина Комитова засвидетелства своята безрезервна подкрепа към дъщеря си, в която вижда отсега бъдеща шампионка и успешна кариера в спортните танци.

Вестник „Регион” и нашия колега Димитър Нешков, който е наблюдавал развитието на Ивон отблизо, като председател на читалище „Надежда” в село Чавдар, пожелава на малката още на години състезателка да изкачва стълбичката на успеха, колкото и трудности да има по пътя и все така да бъде усмихната, весела и щастлива. Припомняме й, че именно вестник „Регион” беше този, който най-напред представи известната сега микровска спортистка Гергана Вацова, която завоюва световни титли в бойните спортове и сега е наш добър приятел, прославящ родния край. Същото пожелание отправяме и към Ивон Комитова.

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031