МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

 

В деня на националния празник – 3 март, се проведе Петнадесетият шосеен пробег „Мездра“, организиран от общината и местния Лекоатлетически клуб „Вирен“. В надпреварата са участвали над 200 състезатели от цялата страна, между които от градовете Добрич, Перник, Кюстендил, съобщи треньорът на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп Ваньо Масларски.

Клубът е участвал на състезанията с четирима свои възпитаници, като за двама от тях – Гергана Георгиева и Петър Пенев, това е било първо официално заставане на старт. Двамата са от подготвителната група на клуба и в момента водят подготовка за натрупване на опит и бъдещи участия в лекоатлетически турнири.

Гергана Георгиева е участвала на дистанцията 800 м., в своята възрастова група – момичета, родени през 2004 г. Общо двадесет и три състезателки са пробягали трасето, като пирдопската представителка се е наредила на осмо място. В същата възрастова група, но при момчетата, и на дистанция 1000 м. е участвал Петър Пенев. Това е била и най-масовата стартова дисциплина на пробега – групата е била от 23-ма състезатели, като сред тях е имало много от постоянните участници в националните първенства и турнири от различни клубове в страната. Петър е финиширал петнадесети, което е добър резултат за него при малкото време, през което се подготвя, след включването си в отбора.

 

При момчетата, родени през 2003 г., на старт в дисциплината 1000 м., заедно с още 15 атлети, е застанал третият представител на Спортен клуб „Пирдоп“ на пробега в гр. Мездра – Николай Радунчев. Треньорът на тима г-н Масларски, обясни, че в тактиката на състезанието за всички участници е влизало само по-добро представяне и класиране, а не постижение за време. Николай е пристигнал пети на финала, спирайки хронометъра на 5:18 мин., с много малка дистанция от първия на пробега.

При девойките младша възраст Пирдоп е бил представен от Елица Тодорова, която е спорила за първото място с още 9 девойки на дистанция 1500 м. С добре проведено тактическо бягане, в което Елица се е движила в челото на групата, в последните около 300 м. от дистанцията тя е атакувала и е излязла първа. На финала Елица е пристигнала за 5:12 мин., изпреварвайки втората атлетка – представителка на гр. Добрич, с доста голяма преднина.

Клубът от Пирдоп за пореден път на важно и престижно състезание показва, че има атлети с потенциал, които успешно защитават авторитета му на един от водещите в страната и като школа на талантливи атлети, въпреки трудните условия, при които се подготвят спортистите.      

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031