МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

В деня на националния празник – 3 март, се проведе Петнадесетият шосеен пробег „Мездра“, организиран от общината и местния Лекоатлетически клуб „Вирен“. В надпреварата са участвали над 200 състезатели от цялата страна, между които от градовете Добрич, Перник, Кюстендил, съобщи треньорът на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп Ваньо Масларски.

Клубът е участвал на състезанията с четирима свои възпитаници, като за двама от тях – Гергана Георгиева и Петър Пенев, това е било първо официално заставане на старт. Двамата са от подготвителната група на клуба и в момента водят подготовка за натрупване на опит и бъдещи участия в лекоатлетически турнири.

Гергана Георгиева е участвала на дистанцията 800 м., в своята възрастова група – момичета, родени през 2004 г. Общо двадесет и три състезателки са пробягали трасето, като пирдопската представителка се е наредила на осмо място. В същата възрастова група, но при момчетата, и на дистанция 1000 м. е участвал Петър Пенев. Това е била и най-масовата стартова дисциплина на пробега – групата е била от 23-ма състезатели, като сред тях е имало много от постоянните участници в националните първенства и турнири от различни клубове в страната. Петър е финиширал петнадесети, което е добър резултат за него при малкото време, през което се подготвя, след включването си в отбора.

 

При момчетата, родени през 2003 г., на старт в дисциплината 1000 м., заедно с още 15 атлети, е застанал третият представител на Спортен клуб „Пирдоп“ на пробега в гр. Мездра – Николай Радунчев. Треньорът на тима г-н Масларски, обясни, че в тактиката на състезанието за всички участници е влизало само по-добро представяне и класиране, а не постижение за време. Николай е пристигнал пети на финала, спирайки хронометъра на 5:18 мин., с много малка дистанция от първия на пробега.

При девойките младша възраст Пирдоп е бил представен от Елица Тодорова, която е спорила за първото място с още 9 девойки на дистанция 1500 м. С добре проведено тактическо бягане, в което Елица се е движила в челото на групата, в последните около 300 м. от дистанцията тя е атакувала и е излязла първа. На финала Елица е пристигнала за 5:12 мин., изпреварвайки втората атлетка – представителка на гр. Добрич, с доста голяма преднина.

Клубът от Пирдоп за пореден път на важно и престижно състезание показва, че има атлети с потенциал, които успешно защитават авторитета му на един от водещите в страната и като школа на талантливи атлети, въпреки трудните условия, при които се подготвят спортистите.      

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930