МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

Известната лекоатлетка от Пирдоп Диляна Минкина, която вече премина в групата на жените, и стана студентка след завършване на ЧПГЧО “Челопеч”, покори още една висока величина в своята възходяща кариера. Тя бе избрана като една от само четиримата млади български атлети в Шестия национален конкурс “Спортни таланти” за 2017 г. по програмата на “Еврофутбол” за подкрепа на дарования в родния спорт до 25 години. Останалите са Елеонора Драгиева, Антонио Иванов и състезателя сред атлетите с увреждания Антоан Божилов.

Диляна Минкина и нейните колеги спортисти получиха чекове за спортната им подготовка през година по време на церемония в Музея на спорта в Стадион “Васил Левски”, където са получили и приветствия като “Добре дошли” в голямото семейство на “Спортни таланти”. Одобрените за подкрепа общо са двадесет и шест от 17 вида спорт. Двадесетгодишната атлетка е девета в подреждането. Сред подкрепените млади таланти има още една пирдопчанка – деветнадесетгодишната състезателката по каяк Пламена Съйкова, която се подготвя в гр. Пловдив.  

 

На 18 март Диляна направи много добро бягане на 5 км. в дебюта си от веригата “5 кмрън”, което се е провело в Южния парк на София. Тя е завършила трета в общото класиране, но е била безапелационно първа в надпреварата при жените, като изминала състезателното разстояние за 17:38 минути, съобщава списание “Атлетика”. Изданието отбелязва, че любопитното в случая при бягането на дамите е, че нейната нова треньорка Цветелина Кирилова, е втора на дистанцията, а в общото подреждане е на 22 място.

По време на бягането треньорката е давала подробни указания на своята възпитаничка преди началото на състезанието, а след това в първите 400 м. от трасето е бягала наравно с нея. Победител в общото класиране и при мъжете е Методи Кирилов с време 17:08, като Диляна Минкина е изостанала от него само на 30 секунди.

Преди началото на старта са били наградени участниците, които са имали по 50 и 100 старта във веригата, а специалните тениски на тях е раздала пирдопчанката.                

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930