МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

 

Известната лекоатлетка от Пирдоп Диляна Минкина, която вече премина в групата на жените, и стана студентка след завършване на ЧПГЧО “Челопеч”, покори още една висока величина в своята възходяща кариера. Тя бе избрана като една от само четиримата млади български атлети в Шестия национален конкурс “Спортни таланти” за 2017 г. по програмата на “Еврофутбол” за подкрепа на дарования в родния спорт до 25 години. Останалите са Елеонора Драгиева, Антонио Иванов и състезателя сред атлетите с увреждания Антоан Божилов.

Диляна Минкина и нейните колеги спортисти получиха чекове за спортната им подготовка през година по време на церемония в Музея на спорта в Стадион “Васил Левски”, където са получили и приветствия като “Добре дошли” в голямото семейство на “Спортни таланти”. Одобрените за подкрепа общо са двадесет и шест от 17 вида спорт. Двадесетгодишната атлетка е девета в подреждането. Сред подкрепените млади таланти има още една пирдопчанка – деветнадесетгодишната състезателката по каяк Пламена Съйкова, която се подготвя в гр. Пловдив.  

 

На 18 март Диляна направи много добро бягане на 5 км. в дебюта си от веригата “5 кмрън”, което се е провело в Южния парк на София. Тя е завършила трета в общото класиране, но е била безапелационно първа в надпреварата при жените, като изминала състезателното разстояние за 17:38 минути, съобщава списание “Атлетика”. Изданието отбелязва, че любопитното в случая при бягането на дамите е, че нейната нова треньорка Цветелина Кирилова, е втора на дистанцията, а в общото подреждане е на 22 място.

По време на бягането треньорката е давала подробни указания на своята възпитаничка преди началото на състезанието, а след това в първите 400 м. от трасето е бягала наравно с нея. Победител в общото класиране и при мъжете е Методи Кирилов с време 17:08, като Диляна Минкина е изостанала от него само на 30 секунди.

Преди началото на старта са били наградени участниците, които са имали по 50 и 100 старта във веригата, а специалните тениски на тях е раздала пирдопчанката.                

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031