МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

Атрактивни състезания и крос с елитни състезатели

 

В деня на шегата – 1 април, съвсем наистина в местността „Борова гора“ се състоя традиционният празник на община Пирдоп „Да посрещнем заедно пролетта“. Той  премина при чудесно време, добра организация и много участници от всички възрастови групи – от деца, до ветерани.

Празникът бе открит от кмета Ангел Геров, който поздрави пирдопчани и гостите на проявата със установената вече традиция, представи и гостите – изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт и изпълнителният директор на Индустриален клъстер „Средногорие“ инж. Николай Минков. Г-н Геров пожела на участниците в спортните състезания победа, а на всички останали – хубав и весел пролетен празник. Приветствие към присъстващите на български език отправи и г-н Тим Курт, който също отправи пожелания към състезателите в различните игри и дисциплини успех. Двамата с кмета Ангел Геров търкулнаха, както е по българския обичай, голяма питка на поляната, за да е спорна занапред годината, а първата, която се докосна до нея след това, бе шестмесечната Ния Теодорова Колева, придържана от баба си.

Пролетният празник на община Пирдоп продължи с първите от поредицата състезания, които бяха подготвили за забавление на многото присъстващи организаторите. Под ръководството на спортния педагог Теодор Колев най-напред показаха уменията си и хъс за победа бягащите в чували, които трябваше да изминат по този начин определено разстояние. Последва бягане на дистанция от 60 м. за деца, спечелена при момичетата от Петя Илкова, а при момчетата от Петър Атанасов и двамата от Спортен клуб „Средногорски атлет“, с треньор Ваньо Масларски.

Много оспорвано протече силовата дисциплина теглене на въже, в която участваха четири ученически отбора и три на възрастни. След няколко тура, при младежите победи сборният тим на 9 б клас от СУ „Саво Савов“, а подреждането при големите оглави отборът на ветераните от с. Мирково, воден от капитана си инж. Иван Велин. Второто място заслужи тимът на Мартин Дамянов, в който взе участие и кметът Ангел Геров, а трети остана отборът на Стоян Стоянов. За всички състезатели имаше за награди лакомства, за да се подкрепят след изразходваните физически сили и емоции.

В крос „Кънтри“ се включиха няколко отбора – „Средногорски атлет“ – Пирдоп, „Стоян Николов“ – Златица, „Локомотив Никола Карапетров“ – София и Спортен клуб „Цвети Кирилова“, в който от няколко месеца се подготвя най-добрата атлетка от района Диляна Минкина, една от участничките в бяганията. На дистанцията от 400 м. при момичетата първите три места бяха за представителките на Златица, водени от треньора си Елена Ранчева. Най-напред финалната линия пресече Надежда Асенова, следвана от Лили Ивтимова и Гергана Георгиева. При момчетата най-добър бе Богомил Здравков, второто място завоюва Петър Пеев, а третото – Петър Атанасов.

Момичетата и момчетата, родени 2003 – 2004 г., пробягаха 800 м., като първи от тях бяха Кристина Георгиева от „Локомотив Никола Карапетров“ – София и Николай Радунчев – Пирдоп, изминали състезателното разстояние, съответно за 2:47 мин. и 2:30 минути. При девойките младша възраст победител на дистанцията 1600 м. стана Стефани Стоянова, следвана от Елица Тодорова.   

Без интрига премина бягането при жените на същата дистанция, в което се състезаваха шест дами. С голяма преднина първа финалната линия премина Диляна Минкина, аплодирана от зрителите, наблюдаващи надпреварата, сред които бяха Тим Курт, инж. Николай Минков и кметът на община Пирдоп Ангел Геров. Втора стана известната лекоатлретка Даниела Йорданова, притежателка на 13 рекорда на средни и дълги бягания, пето място на олимпийски игри и на 3 бронзови медала от европейски и световни първенства. Трета в тази група завърши Антония Митева. При мъжете победител е Любомир Дишлянов, също с голяма преднина пред втория Иван Граховски, а трети на финала пристигна Кристиян Герчев.  

По време на кроса, докато състезателите преодоляваха очертаният с ленти маршрут, Теодор Колев организира и забавните игри, в които се включиха множество състезатели. С изключителен интерес от страна на публиката премина и състезанието по канадска борба. В оспорваната надпревара при мъжете надделя Цветелин Вълков, а имаше участия още на девойки и младежи.

За всички участници в спортните и развлекателните дисциплини имаше награди. Медалите на победителите в бяганията, заедно с тениски с името на компанията връчи изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт. За партньорството и оказаната подкрепа в организацията на крос „Кънтри“ и лекоатлетическия клуб в Пирдоп, треньорът Ваньо Масларски удостои с медали г-н Курт и придружаващата го Драга Сапунджиева – Координатор „Социални програми и информационно обслужване“ във фирмата.

Пролетният празник продължи за отзовалите се на поканата на общината с трапези на открито, отмора сред природата в хубавия ден, и още игри и забавления за малки и големи, някои от които бяха взели със себе си и своите домашни любимци. Служители на общината раздаваха чай, приготвен от 100 билки на желаещите да се подкрепят, а ароматът на вкусна скара се разнасяше из цялата поляна и привличаше към походната сергия всички, които не бяха се подсигурили с храна и напитки от вкъщи.      

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031