МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

 

На 8 април – Лазаровден по православния и народния празничен календар, двата местни мотоклуба – „Средногорие“ – Пирдоп и „Атрокс“ – Златица, откриха сезона за десета поредна година с дефиле от бензиностанция „Шел“ до Мемориален комплекс „Васил Левски – Кръстопът на апостолите“ на рида „Гълъбец“.

Повече от тридесет рокери от двата града и техни приятели от клубове в София, Панагюрище и Сопот участваха в дефилето на висококубиковите машини. Към 11 часа те поеха по Подбалканския път към мемориала на големия българин, където поднесоха венец в знак на почит и уважение към делото му за освобождението на народа ни. Колоната от мотоциклети, придружавана от полицейски автомобил, след това се отправи към с. Чавдар. Мотоциклетистите се поклониха пред паметта и поднесоха цветя на гроба на колегите си Бойко и Таня Бойкови, загинали нелепо при катастрофа на 24 юли миналата година, след като ги блъсна автомобил на турски гражданин. Двамата са от София, но живееха в красивото село Чавдар.

Пътят на мотоциклетистите продължи към гр. Златица – другата задължителна спирка от тяхното дефиле, където също изразиха с поклонение и поднасяне на венец уважението си към руските войни и българските опълченци, воювали за свободата на Отечеството.

При паметния знак заедно с тях на почит застанаха кметът на общината инж. Магдалена Иванова и председателят на ОбС Асен Плахов.

С форсиране на двигателите рокерите заявиха присъствието си като участници в движението през идващите месеци, с пожелание за безаварийно каране и толерантност на пътя. Дефилето им из общините от Средногорието продължи към с. Антон, където мотоциклетистите отдадоха своята почит и уважение и към своя колега Илия Тодоров Александров – Брадата. Той бе познат на мнозина със своя атрактивен стар мотоциклет „Иж“ с кош и беше като емблема на рокерите от района преди да премине в по-добрия свят.

В останалите часове от своя първи ден на пътя членовете на петте клуба се забавляваха в парк „Корминеш“ в с. Челопеч. Президентът на Мотоклуб „Средногорие“ Вельо Николов пожела на всички свои колеги успешен сезон, здраве и хиляди изминати километри по пътищата на България и Европа без инциденти и като уважавани и участници в пътния трафик.  

 

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031