МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

 

На 8 април – Лазаровден по православния и народния празничен календар, двата местни мотоклуба – „Средногорие“ – Пирдоп и „Атрокс“ – Златица, откриха сезона за десета поредна година с дефиле от бензиностанция „Шел“ до Мемориален комплекс „Васил Левски – Кръстопът на апостолите“ на рида „Гълъбец“.

Повече от тридесет рокери от двата града и техни приятели от клубове в София, Панагюрище и Сопот участваха в дефилето на висококубиковите машини. Към 11 часа те поеха по Подбалканския път към мемориала на големия българин, където поднесоха венец в знак на почит и уважение към делото му за освобождението на народа ни. Колоната от мотоциклети, придружавана от полицейски автомобил, след това се отправи към с. Чавдар. Мотоциклетистите се поклониха пред паметта и поднесоха цветя на гроба на колегите си Бойко и Таня Бойкови, загинали нелепо при катастрофа на 24 юли миналата година, след като ги блъсна автомобил на турски гражданин. Двамата са от София, но живееха в красивото село Чавдар.

Пътят на мотоциклетистите продължи към гр. Златица – другата задължителна спирка от тяхното дефиле, където също изразиха с поклонение и поднасяне на венец уважението си към руските войни и българските опълченци, воювали за свободата на Отечеството.

При паметния знак заедно с тях на почит застанаха кметът на общината инж. Магдалена Иванова и председателят на ОбС Асен Плахов.

С форсиране на двигателите рокерите заявиха присъствието си като участници в движението през идващите месеци, с пожелание за безаварийно каране и толерантност на пътя. Дефилето им из общините от Средногорието продължи към с. Антон, където мотоциклетистите отдадоха своята почит и уважение и към своя колега Илия Тодоров Александров – Брадата. Той бе познат на мнозина със своя атрактивен стар мотоциклет „Иж“ с кош и беше като емблема на рокерите от района преди да премине в по-добрия свят.

В останалите часове от своя първи ден на пътя членовете на петте клуба се забавляваха в парк „Корминеш“ в с. Челопеч. Президентът на Мотоклуб „Средногорие“ Вельо Николов пожела на всички свои колеги успешен сезон, здраве и хиляди изминати километри по пътищата на България и Европа без инциденти и като уважавани и участници в пътния трафик.  

 

 

 

 

Ноември 2018
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930