МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

След успеха си на Крос „Кънтри“ на пролетния празник в гр. Пирдоп на 1 април, на следващия ден лекоатлетката Диляна Минкина постигна още един висок резултат във възходящата си кариера на български талант в беговите дисциплини. Състезателката участва в маратона в гр. Стара Загора на дистанцията 10 550 м. и спечели безапелационно златния медал, с рекорд на трасето, спирайки хронометрите на 38:31 мин.

От няколко месеца 20-годишната пирдопчанка и вече студентка в УНСС, се подготвя в Спортен клуб по лека атлетика „Цвети Кирилова“ – София. Нейната треньорка – Цветелина Кирилова, сподели специално за в. „Регион“, че подготовката на възпитаничката й в момента протича нормално, а най-важното е било да се съчетае тренировъчният процес със заниманията й във висшето учебно заведение. В столицата разстоянията са огромни, каза г-жа Кирилова, и през първите два-три месеца е трябвало да се положат доста усилия от Диляна Минкина, за да може да се справя и с двете си задачи. А едни от трудностите, които тя успешно е преодоляла, е напрежението в големия град и новото учебно заведение.

Лекоатлетката е здрава, тренира пълноценно, без да се форсира подготвителния й процес, защото нещата трябва да се случват постепенно. „Това лято не бива да се очакват от нея супер резултати, защото подхождаме последователно, стремим се редовното й обучение като студентка да се съчетава правилно с работата й по време на тренировките и на пистата. Надявам се през втората си година в УНСС тя да премине на индивидуален учебен план, за да може да засилим професионалната й подготовка и участия в състезания.

Конкуренцията при жените е убийствена и няма нищо общо с тази при девойките старша възраст. Там самото израстване на девойките играе ролята на допинг и те дават много високи резултати. А при жените промяната оказва своето влияние, но за около година това отминава и се влиза така да се каже „в релси“. Мисля, че успяхме да постигнем заедно желаното за момента, защото не се познавахме добре и трябваше да мине време докато започнем да работим на пълни натоварвания за изграждане на всички качества, необходими на един атлет – бързина, издръжливост, усъвършенстване на техниката. Наложи се да направим две – три стъпки назад, за да отскокнем напред. И сега сме в период, през който трябва да преминем – ще бързаме бавно.“

На Диляна Минкина това лято предстоят републикански и балкански първенства, а целта й ще бъде да покрие норматива за жени до 23 години за предстоящия Европейски шампионат. Треньорът й Цветелина Кирилова обясни, че желанието и на двете е да има повече системни тренировки, но се налага да се съобразяват и с ангажиментите на атлетката като студент. На няколко пъти вече тя е успяла да покаже по време на подготовката си, че се развива устойчиво и с перспектива. Проведени са разговори с ръководството на УНСС, което дало уверения, че състезателката ще може да участва в подготвителни лагери и състезания. В резултат на проявеното разбиране и положително отношение към нейните отговорности и като спортист, нещата ще се случат, каза Цветелина Кирилова.   

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031