МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

В неделния ден – 23 април, на спортния комплекс в Мирково се проведе среща от ХIII-тия кръг  от пролетния сезон по футбол за мъже от Източна „А” ОФГ. На футболния терен с изкуствено покритие се изявиха отборите на водещия във временното класиране отбор на ФК „Бенковски” гр. Костенец и домакините от ФК „Мирково”, които преди тази среща временно са на седмо място в класирането. Съдийската тройка беше от град Самоков с изявено пристрастие към домакините и толериране на гостите, за което беше освирквана от публиката.

 

Резултатът беше открит в първото полувреме  с гол на Наско Йорданов в полза на домакините от Мирково. През първите 45 минути втори гол отново за „Мирково” отбеляза Димитър Василев. През второто полувреме Димитър Василев вкара още един гол във вратата на противниковия отбор.

След няколко жълти картона срещу отбора на домакините, беше отсъдена дузпа в полза на гостите. Тя беше реализирана малко преди края на мача, който завърши с резултат 3:1 в полза на ФК ”Мирково”. Двубоят приключи с контузия в главата на играч от Костенец след челен сблъсък, което наложи намесата на лекаря и спиране на срещата за известно време точно в най-големия дъжд.

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930