МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

На 22 април на стадиона в Мирково се състоя футболен турнир за ветерани. На него взеха участие четири отбора - домакините от ФК „Мирково”, ФК „Левски“ от Карлово,  ФК „Станджанец“ от град Царево и гостите от ФК „Задругар“ от град Пирот. 

Турнирът е традиционен, провежда се от години, но за първи път в него взе участие отбор от Сърбия. Футболистите бяха поздравени и наградени от кмета на общината-домакин Цветанка Йотина. Наградите бяха приети от капитаните на отборите. Турнирът се проведе по регламента „Всеки срещу всеки“ със съдийска тройка от София. Победителите в първите две срещи играха за определяне на победителя от надпреварата, а загубилите срещите – за правото кой да заеме третото място.

 

Първа се проведе срещата между отбора домакин и гостите от Сърбия. Тя завърши със съкрушителния резултат от 7:0 за домакините от Мирково. Втората среща беше между гостуващите отбори от Карлово и Царево и тя приключи резултат 1:0 за състава от родния град на Апостола Васил Левски. Срещата за първо и второ място завърши с победа на  ФК „Левски“ от Карлово срещу ветераните от Мирково с резултат 3:1 и те станаха носители на купата на първенец на турнира. Второто място бче за домакините, а след тях се наредиха съставите на ФК „Странджанец“ и ФК „Задругар“ – Пирот.

Всички срещи се бяха коректни, динамични и изпълнени с много емоции за зрителите и самите футболисти, без контузии и жълти картони. Всички състезатели бяха единодушни, че класирането не е толкова важно, колкото това, че сред тези ветерани спортният дух на играта е все още жив, всички играят заради самата игра, която ги поддържа в добра спортна форма през годините.

Целта на тези турнири е да се привличат и запалват по спорта млади хора, които да продължат спортния дух сред хората. Още повече, че в Мирково е изградена една забележителна база, предоставяща отлични възможности за състезания и тренировки по различни видове спорт.

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930