МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

 

На 22 април на стадиона в Мирково се състоя футболен турнир за ветерани. На него взеха участие четири отбора - домакините от ФК „Мирково”, ФК „Левски“ от Карлово,  ФК „Станджанец“ от град Царево и гостите от ФК „Задругар“ от град Пирот. 

Турнирът е традиционен, провежда се от години, но за първи път в него взе участие отбор от Сърбия. Футболистите бяха поздравени и наградени от кмета на общината-домакин Цветанка Йотина. Наградите бяха приети от капитаните на отборите. Турнирът се проведе по регламента „Всеки срещу всеки“ със съдийска тройка от София. Победителите в първите две срещи играха за определяне на победителя от надпреварата, а загубилите срещите – за правото кой да заеме третото място.

 

Първа се проведе срещата между отбора домакин и гостите от Сърбия. Тя завърши със съкрушителния резултат от 7:0 за домакините от Мирково. Втората среща беше между гостуващите отбори от Карлово и Царево и тя приключи резултат 1:0 за състава от родния град на Апостола Васил Левски. Срещата за първо и второ място завърши с победа на  ФК „Левски“ от Карлово срещу ветераните от Мирково с резултат 3:1 и те станаха носители на купата на първенец на турнира. Второто място бче за домакините, а след тях се наредиха съставите на ФК „Странджанец“ и ФК „Задругар“ – Пирот.

Всички срещи се бяха коректни, динамични и изпълнени с много емоции за зрителите и самите футболисти, без контузии и жълти картони. Всички състезатели бяха единодушни, че класирането не е толкова важно, колкото това, че сред тези ветерани спортният дух на играта е все още жив, всички играят заради самата игра, която ги поддържа в добра спортна форма през годините.

Целта на тези турнири е да се привличат и запалват по спорта млади хора, които да продължат спортния дух сред хората. Още повече, че в Мирково е изградена една забележителна база, предоставяща отлични възможности за състезания и тренировки по различни видове спорт.

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031