МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

Първа на два турнира през три дни

 

На националния стадион “Васил Левски” в гр. София на 26 април се проведе Деветият международен турнир по лека атлетика “Цветанка Христова, в който от Спортен клуб “Средногорски атлет” – Пирдоп участва най-добрата състезателка Елица Тодорова. Заявка за участие е била подадена и за атлета Николай Радунчев, съобщи треньорът Ваньо Масларски, но тъй като неговият възпитаник е по-малък на години – турнирът е за юноши и девойки старша възраст, мъже и жени, и той не бил допуснат до старт от организаторите, които спазили регламента на състезанието.

Елица Тодорова се състезава в дисциплината 1500 м. гладко бягане и още в първото си официално състезание на открито на писта, постигна отличен резултат. В групата от 14 девойки старша възраст са били почти всички нейни конкуренти, с които тя спори на държавни първенства за призовите места в няколко дисциплини.

След едно проведено спокойно и тактически бягане, Елица е спряла хронометрите на съдиите на 4:56 мин., което е много добро време за началото на активния летен състезателен сезон. Показателно за представянето й е, че в последните около 500 м. от разстоянието Елица повишила темпото на бягане и победила следващата я атлетка с над 30 м. преднина на финала.

 

Миналата седмица – на 29 април, състезатели от клуба участваха и на традиционния турнир “Киро Мулешков“ гр. Панагюрище. В най-малката възрастова група – родени до 2006 г., клубът е имал две състезателки на дистанцията 400 м. Надежда Асенова е завоювала първо място с време 71:70 сек., а Петя Илкова е девета. При родените до 2004 г. Гергана Георгиева, която тренира само от три месеца, е осма, с време 2:59 мин. на 800 м.

При момчетата Петър Пенев е завоювал шесто място на 800 м., спирайки хронометрите на 2:58 мин., а при по-големите (2003 г.), Николай Радунчев е пети, с 2:25 мин. и участие в много силна група. При момичетата тук Теодора Димитрова е девета. Силно бягане е направила Елица Тодорова при девойките младша възраст. Тя е спечелила златния медал в дисциплината 800 м. с време от 2:24 мин. и преднина от около 30 метра пред втората състезателка.   

На състезателите от Пирдоп предстоят бягания и в Луковит и на първия международен турнир в гр. Хисаря, както и на старта на второто издание на турнира “Гришата”, посветен на спортен журналист, отразил най-много лекоатлетически прояви през активната си творческа дейност. Очакванията са за много силни бягания и на международния турнир на 17 май “Нови звезди”, както и на държавното първенство в края на месеца. Г-н Масларски, каза, че се избират най-добрите състезания, които дават възможност за пълна изява на лекоатлетите.            

 

  

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031