МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

Първа на два турнира през три дни

 

На националния стадион “Васил Левски” в гр. София на 26 април се проведе Деветият международен турнир по лека атлетика “Цветанка Христова, в който от Спортен клуб “Средногорски атлет” – Пирдоп участва най-добрата състезателка Елица Тодорова. Заявка за участие е била подадена и за атлета Николай Радунчев, съобщи треньорът Ваньо Масларски, но тъй като неговият възпитаник е по-малък на години – турнирът е за юноши и девойки старша възраст, мъже и жени, и той не бил допуснат до старт от организаторите, които спазили регламента на състезанието.

Елица Тодорова се състезава в дисциплината 1500 м. гладко бягане и още в първото си официално състезание на открито на писта, постигна отличен резултат. В групата от 14 девойки старша възраст са били почти всички нейни конкуренти, с които тя спори на държавни първенства за призовите места в няколко дисциплини.

След едно проведено спокойно и тактически бягане, Елица е спряла хронометрите на съдиите на 4:56 мин., което е много добро време за началото на активния летен състезателен сезон. Показателно за представянето й е, че в последните около 500 м. от разстоянието Елица повишила темпото на бягане и победила следващата я атлетка с над 30 м. преднина на финала.

 

Миналата седмица – на 29 април, състезатели от клуба участваха и на традиционния турнир “Киро Мулешков“ гр. Панагюрище. В най-малката възрастова група – родени до 2006 г., клубът е имал две състезателки на дистанцията 400 м. Надежда Асенова е завоювала първо място с време 71:70 сек., а Петя Илкова е девета. При родените до 2004 г. Гергана Георгиева, която тренира само от три месеца, е осма, с време 2:59 мин. на 800 м.

При момчетата Петър Пенев е завоювал шесто място на 800 м., спирайки хронометрите на 2:58 мин., а при по-големите (2003 г.), Николай Радунчев е пети, с 2:25 мин. и участие в много силна група. При момичетата тук Теодора Димитрова е девета. Силно бягане е направила Елица Тодорова при девойките младша възраст. Тя е спечелила златния медал в дисциплината 800 м. с време от 2:24 мин. и преднина от около 30 метра пред втората състезателка.   

На състезателите от Пирдоп предстоят бягания и в Луковит и на първия международен турнир в гр. Хисаря, както и на старта на второто издание на турнира “Гришата”, посветен на спортен журналист, отразил най-много лекоатлетически прояви през активната си творческа дейност. Очакванията са за много силни бягания и на международния турнир на 17 май “Нови звезди”, както и на държавното първенство в края на месеца. Г-н Масларски, каза, че се избират най-добрите състезания, които дават възможност за пълна изява на лекоатлетите.            

 

  

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930