МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На  29 ноември в зала „Витоша“ на „Интер Експо Център“,  гр. София, се състоя конференция „Безопасност и здраве при работа 2018 – Добри практики и предизвикателства на превенцията“. Събитието, преминало под патронажа на Министерството на труда и социалната политика, бе организирано от Индустриален клъстер „Средногорие“ с подкрепата на „Аурубис България“, „Асарел-Медет“ и институционалните партньори  Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Асоциация на индустриалния капитал в България и  Българска минно-геоложка камара. Официалното откриване на форума бе уважено от зам.- министъра на труда и социалната политика Лазар Ангелов, Румяна Михайлова – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, Евелин Русинов, ръководител направление „Здравословни и безопасни условия на труд“, „Аурубис България“, главния секретар на БТПП Васил Тодоров, д-р Петя Георова, председател на Асоциация по трудова медицина, АИКБ и инж. Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“. Прочети още...
   |   

Трета купа за ФК „Пирдоп“

 

От понеделник до четвъртък на миналата седмица (24 – 27 април), се състоя Десетият юбилеен турнир по футбол на малки врати, организиран от структурата на партия ГЕРБ – Пирдоп. В спора за призовите места и купите се включиха 16 мъжки отбора от района – „Орлин“, „Пирдоп“, „Паскал“, „Смяна А“ (Челопеч), „Уинчестър“, „Легендите на Антон“, „Каталунците“ (Пирдоп), „Мирково ветерани“, „Копривщица“ и други. За първи път в традиционния турнир уменията си с футболната топка показаха и два дамски отбора – „Ел Скай“ и „Кил Дем“ от  Пирдоп. 

На откриването на спортната проява присъства народният представител от ПП ГЕРБ Васил Цветков, който поздрави футболистите, а в третия ден от надпреварата оспорваните двубои наблюдава и депутатът Валентин Милушев.

 

Футболните срещи преминаха при голям интерес от страна на почитателите на популярната игра, а регламентът бе срещи от полувремена по 20 минути, с директни елиминации, които завършиха в сряда. За качеството на двубоите показателен е резултатът между отборите на ФК „Сантос“ и „Средногорец“, завършил след изпълнение на дузпи при резултат 11 : 10. При дамите надделяха „Кил Дем“ с 1 : 0, които впоследствие загубиха от един от мъжките тимове. Преди началото на турнирните срещи се изигра и приятелски двубой между децата на ФК „Пирдоп“ и връстниците им от „Средногорец“ – Златица, приключил с победа от 2 : 1 за домакините.

В четвъртък се състояха полуфиналите и финалът, като първите срещи се проведоха в присъствието на бившия футболист на ПФК „Левски“Христо Йовов. Най-напред „Мирково ветерани“ загубиха след изпълнение на дузпи от ФК „Пирдоп“ с 5 : 6 гола, а „Каталунците“ бяха разгромени от ФК „Орлин“ с 2 : 6. В спора за третото място „Мирково ветерани“ нанесоха още едно разгромно поражение на „Каталунците“, побеждавайки ги с 8 : 0.

Финалът бе особено оспорван и противопостави отборите на „Пирдоп“ и „Орлин“. Най-напред Иво Панков от „Пирдоп“, който същия ден имаше и рожден ден, успя да отбележи попадение във вратата на орлинци, след едно разбъркване в близост до техния страж. През първото полувреме и ФК „Орлин“ порази вратата на противника си и при този резултат съдията Светослав Тодоров от Ботевград даде почивка. След подновяване на играта, в седмата минута от второто полувреме, футболистите „Пирдоп“ успяха да вкарат втори гол във вратата на „Орлин“, въпреки че бяха по-активни в срещата и поддържани от по-голямата част от публиката. Този резултат се запази до края на двубоя.      

Купите и паричните премии връчиха на най-добрите отбори председателят на общинската организация на ГЕРБ - Пирдоп и общински съветник Донка Бикова и общинският съветник Георги Чобанов. Голмайстор на турнира е Кристиян Иванов от „Каталунци“, отбелязал 12 попадения във вратите на съперниците на неговия тим. На първо място за трети път се нареди ФК „Пирдоп“, следван от „Орлин“, „Мирково ветерани“ и „Каталунците“. Капитанът на победителите Красимир Пастушки посвети спечелената купа на автора на първия гол Иво Панков. Специални плакети имаше и за двата дамски тима.   

      

 

 

 

 

Декември 2018
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31