МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

С бронз от национално първенство по културизъм

 

На 22 и 23 април в една от панаирните залив в гр. Пловдив се проведе Националното първенство по културизъм и фитнес за всички възрастови групи. В него за първи път на състезание от този ранг се представи и осемнадесетгодишният Ненко Андреев от гр. Пирдоп. Първенството бе и квалификация за определяне на родните участници в предстоящото Балканско първенство.

При оспорваната надпревара в две от възрастовите групи – мъже и младежи до 21 години, Ненко Андреев постигна много висок резултат и журито заслужено му отреди бронзовият медал при младежите.

Пирдопчанинът се занимава с този спорт от две години в Спортен клуб „Стийл джим“. Сериозна подкрепа, напътствия и указания за подготовката му дава другият известен майстор в спорта от района и собственик на клуба Мартин Харалампиев. Още от месец октомври на 2016 г. Ненко Андреев започва да се подготвя за силното състезание, като започва да следва специален хранителен режим и упражнения и да натрупва мускулна маса.

През втория етап от подготовката си той влага много сили, лишения и лични средства, за да достигне до желаното и от двамата ниво. „Изведнъж стана по-трудно. – каза за в. „Регион“ културистът. – Това беше време да се лишавам от храна, да чистя тялото си от мазнини, да влагам много воля и мотивация, за да успея. Изключително съм доволен, както от себе си, така и от хората, които ме подкрепяха. През цялото време Мартин бе до мен и ми помагаше, благодарен съм му много“.

 

В двете състезания в града под тепетата Ненко Андреев е бил най-млад от всички участници. Представил се в категорията „Физика“ – т. е. физическото състояние и мускулатура на тялото. При мъжете, от осемнадесет културисти, се наредил на единадесето място, а при младежите до 21 години завоюва трето място.

Ненко казва, че първото му участие при мъжете му помогнало да си извлече изводи и да коригира представянето си за второто си представяне – при младежите. Съпоставил се с най-добрите и придобитият опит успешно приложил в състезанието на 23 април, в неделя. И от осем спортисти се преборил за бронзовия медал.

В идните месеци на Ненко Андреев му предстои да направи много важен личен избор – къде ще продължи образованието си след завършване на СУ „Саво Савов“, и след това ще мисли как да продължи за следваща си изява на спортния подиум. Придобитият от първото участие опит ще му бъде от сериозна полза, убеден е атлетът, като смята, че има сили и възможности и за по-добро класиране сред връстниците си и мъжете.

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031