МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

С бронз от национално първенство по културизъм

 

На 22 и 23 април в една от панаирните залив в гр. Пловдив се проведе Националното първенство по културизъм и фитнес за всички възрастови групи. В него за първи път на състезание от този ранг се представи и осемнадесетгодишният Ненко Андреев от гр. Пирдоп. Първенството бе и квалификация за определяне на родните участници в предстоящото Балканско първенство.

При оспорваната надпревара в две от възрастовите групи – мъже и младежи до 21 години, Ненко Андреев постигна много висок резултат и журито заслужено му отреди бронзовият медал при младежите.

Пирдопчанинът се занимава с този спорт от две години в Спортен клуб „Стийл джим“. Сериозна подкрепа, напътствия и указания за подготовката му дава другият известен майстор в спорта от района и собственик на клуба Мартин Харалампиев. Още от месец октомври на 2016 г. Ненко Андреев започва да се подготвя за силното състезание, като започва да следва специален хранителен режим и упражнения и да натрупва мускулна маса.

През втория етап от подготовката си той влага много сили, лишения и лични средства, за да достигне до желаното и от двамата ниво. „Изведнъж стана по-трудно. – каза за в. „Регион“ културистът. – Това беше време да се лишавам от храна, да чистя тялото си от мазнини, да влагам много воля и мотивация, за да успея. Изключително съм доволен, както от себе си, така и от хората, които ме подкрепяха. През цялото време Мартин бе до мен и ми помагаше, благодарен съм му много“.

 

В двете състезания в града под тепетата Ненко Андреев е бил най-млад от всички участници. Представил се в категорията „Физика“ – т. е. физическото състояние и мускулатура на тялото. При мъжете, от осемнадесет културисти, се наредил на единадесето място, а при младежите до 21 години завоюва трето място.

Ненко казва, че първото му участие при мъжете му помогнало да си извлече изводи и да коригира представянето си за второто си представяне – при младежите. Съпоставил се с най-добрите и придобитият опит успешно приложил в състезанието на 23 април, в неделя. И от осем спортисти се преборил за бронзовия медал.

В идните месеци на Ненко Андреев му предстои да направи много важен личен избор – къде ще продължи образованието си след завършване на СУ „Саво Савов“, и след това ще мисли как да продължи за следваща си изява на спортния подиум. Придобитият от първото участие опит ще му бъде от сериозна полза, убеден е атлетът, като смята, че има сили и възможности и за по-добро класиране сред връстниците си и мъжете.

 

 

 

Ноември 2018
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930