МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

С още две победи, в границите на няколко дни, се отличи пирдопската лекоатлетка при девойките младша възраст Елица Тодорова. Тя е победителка в коронната си дисциплина 1500 м. на силния международен турнир в Хисаря, където преодоляла дистанцията за 4:52 минути, съобщи нейният треньор Ваньо Масларски. Той е първи за курортния град и се проведе на шести май на спортния комплекс „Крепост“. В надпреварата, която е шеста от веригата за млади таланти „М-тел атлетика за младежи“ до 16-годишна възраст, участваха над 50 състезатели от водещи лекоатлетически клубове от страната.

След нашата състезателка, с време 5:04, се е класирала Клаудия Тодорова, а трета е Габриела Койрушка, записала в своя актив постижение от 5:25 мин.

 

Няколко дни по-късно – на 11 май, в столицата Елица Тодорова е участвала и във втория  турнир в памет на журналиста Григор Христов, на дистанцията 800 м. Той е роден на тази дата преди 81 години. Григор Христов – Гришата, е спортен журналист, отразявал повече от 40 години, най-дълго от колегите си, първенства по лека атлетика у нас и в чужбина., а състезанието е било и четвърти кръг от веригата „М-тел атлетика за младежи“.

Бяганията на националния стадион „Васил Левски“ са преминали под проливен дъжд, с участието от над 300 състезатели. Въпреки затрудненията, пирдопската атлетка е финиширала първа с време от 2:23 мин. Втора, на пет секунди след Елица, е Патрисия Пешева, а трета е Христина Андонова, спряла хронометрите на съдиите на 2:31 мин.       

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930