МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

От 9 до 29 май се проведоха оспорвани надпревари по пет вида състезания за работещите в „Аурубис България“. В традиционните турнири и индивидуални състезания за металурзите се включиха спортисти по тенис на маса и тенис на корт, шахмат, спортен риболов, белот и др. Интересно и с много зрители преминаха срещите от най-популярната игра – футбол. Двубоите бяха на игрището с изкуствено покритие на Спортен комплекс „Пирдоп“, като съгласно регламента – всеки срещу всеки, в тях участваха шест отбора.

Финалът на Месеца на спорта в компанията бе на 29 май – понеделник, а специален гост на него бяха футболисти от втория отбор на шесткратния шампион на страната ПФК „Лудогорец“ – Разград.

Приятната вечер предложи много емоции на публиката. Най-напред се изигра двубоят за определяне на заелите трето и четвърто място отбори. С резултат 2 : 1 представителите на Обогатителна фабрика надделяха над тима на Металургия. Веднага след това в динамична и напрегната среща в спора за първото място съставът на Техническа дирекция постигна класическото 3 : 0 срещу отбора на Рафинерия, който остана втори.

 

След двата мача директорът на Детско-юношеската школа на ПФК „Лудогорец“ Яков Папарков подари на изпълнителния директор на „Аурубис България“ Тим Курт фланелка на отбора с неговото име и с автографи от всички футболисти. Същия подарък получи от капитана на „Б“ отбора от Разград и младежки национал Преслав Петров кметът на община Пирдоп Ангел Геров.

Малко по-късно състав от ПФК „Лудогорец 2“ и представителен тим на „Аурубис България“ изиграха приятелски двубой, през първото полувреме на който гостите вкараха три безответни гола на сборния тим на компанията. Във второто домакините подобриха играта си, но въпреки че успяха да вкарат две попадения във вратата на „Лудогорец 2“,  допуснаха и три в своята. Така срещата завърши 6 : 2 за представителите на тима от Разград.

Веднага след мача стана и награждаването на шампионите на „Аурубис България“. Най-добър футболен отбор за 2017 г. е тимът на Техническа дирекция. Голмайстор на турнира с 10 попадения в срещите и един във вратата на „Лудогорец 2“, е Николай Кузманов. Купите на най-резултатния футболист и на отбора – първенец, връчи изпълнителният директор на компанията Тим Курт.

При дамите в надпреварата по тенис на корт победител е Радина Георгиева, следвана от Петя Маркова и Илияна Йосифова. При мъжете най-добър на корта в групата до 40 години е Тодор Николов. На второ място е Иван Димитров, а на трето – Симеон Въртанов. При ветераните – над 40 години, златният медал заслужи Петко Марков. На второ и трето място, съответно са Драгомир Станьов и Сашо Александров. В тениса на маса победител е Стоян Дурчев. В надпреварата по шахмат най-добър е Маньо Чолаков, а при двойките по белот – тандемът Петьо Муховски и Делчо Панков. В състезанието по спортен риболов с най-голям улов за поредна година е Георги Спасов от Рафинерия.

Наградите на най-добрите спортисти сред металурзите връчиха г-н Курт, директор „Производство“ Димо Кирилов и техническият директор на „Аурубис България“ Николай Неделчев.              

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930