МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Трима с наградата „Даскал Тодор Пирдопски“    Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, бе отбелязан в гр. Пирдоп с празник в прослава на буквите, делото на първоучителите Св. Св. Кирил и Методий и техните днешни последователи – учителите. За присъстващите жители и гости на града, които в трудната ситуация, уважиха поканата на общинското ръководство, водосвет за здраве и благоденствие на българския народ отслужи отец хаджи Недко Бръмбаров. Предстоятелят на местния храм отправи благодарствени думи към завещаното ни от двамата Солунски братя и труда на педагозите, които предават словото ни на своите ученици. Отец хаджи Недко пожела здраве и изрази възхвалата на всички българи към труда на медиците, които се борят с Ковид-19. Стих за родната азбука и нейните творци рецитира малката Нелина Кесова.  Приветствие към дейците на просветата и културата и за достиженията на нашата писменост през вековете произнесе кметът на общината Ангел Геров. Той изрази гордостта на българския народ, разпространил сред целия славянски свят азбуката и словото. „От малка България през девети век тръгва писменото слово, за да даде духовна храна на всички славяни, – подчерта г-н Геров. – Двадесет и четвърти май не е само най-светлият български празник, а и най-необикновеният български ден, едничкият, в който общността ни е озарена от трептящия ореол на духовното дело на светите братя Кирил и Методий“ – каза той. Кметът на Община Пирдоп изрази почитта на съвременниците ни към всички, посветили своя труд за укрепване на знанието – учителите, дейците на културата, преподавателите във висшите учебни заведения и научните работници, поети и писатели. Прочети още...
   |   

 

На 17 юни на Спортен комплекс Мирково се проведе Първи турнир по футбол за деца „Купа Средногорие“ 2017. Събитието беше организирано от община Златица, община Мирково, БФС – Софийска област и ФК „Средногорец 2016“. Официални гости на турнира бяха Петьо Дончев, председател на Областния съвет на БФС, Николай Стоилов, зам-председател на спортно-техническата комисия към Областния съвет, кметовете на общините Мирково Цветанка Йотина и на Златица Магдалена Иванова, Асен Плахов, председател на ОбС – Златица. А на трибуните се бяха събрали много родители, гости и приятели на младите футболисти.

В турнира взеха участие отборите на „Балкан” Ботевград, „Спортист” Своге, ОФК „Елин Пелин“, ФК „Пирдоп” и ФК ”Бенковски”  - Костенец и домакините от ФК „Средногорец 2016”. Оспорваните срещи в предварителните групи продължиха до ранните часове следобяд. На състезателите бяха осигурени храна и напитки. А след проведените предварителни двубои дойде време за срещите за отличията.

 

За трето и четвърто място спориха отборите на ФК „Средногорец 2016” и ФК „Пирдоп”. Мачът при предварителната среща беше равен, което предизвика много сълзи и емоции за момчетата от „ФК ”Средногорец 2016”. Това ги мобилизира и те дадоха всичко от себе си, като се наложиха убедително срещу своя противник с резултат 8:0.

На първо и второ място се класираха отборите на „Бенковски” – Костенец и „Спортист” – Своге. Мачът между тях в редовното време завърши при резултат 1:1 и трябваше с дузпи да се определи победителят в турнира. Футболистите от Костенец бяха по-точни в изпълненията им и заслужено спечелиха победата.

Участниците, заели първите три места, бяха наградени с медали от Петьо Дончев, Цветанка Йотина и Магдалена Иванова. Първото място на отбора от Костенец донесе купа, медали, топка и нови екипи на състезателите. Отборите на второ и трето място получиха грамоти и медали. Дидко Георгиев от ФК „Средногорец 2016” спечели статуетка за най-добър голмайстор за вкараните от него четири гола по време на турнира. За най-добър вратар беше определен Тодор Бабачев, също от отбора на „Средногорец 2016”, който не допусна нито един гол във вратата си.

 

 

 

Юни 2020
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930