МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

 

На 17 юни на Спортен комплекс Мирково се проведе Първи турнир по футбол за деца „Купа Средногорие“ 2017. Събитието беше организирано от община Златица, община Мирково, БФС – Софийска област и ФК „Средногорец 2016“. Официални гости на турнира бяха Петьо Дончев, председател на Областния съвет на БФС, Николай Стоилов, зам-председател на спортно-техническата комисия към Областния съвет, кметовете на общините Мирково Цветанка Йотина и на Златица Магдалена Иванова, Асен Плахов, председател на ОбС – Златица. А на трибуните се бяха събрали много родители, гости и приятели на младите футболисти.

В турнира взеха участие отборите на „Балкан” Ботевград, „Спортист” Своге, ОФК „Елин Пелин“, ФК „Пирдоп” и ФК ”Бенковски”  - Костенец и домакините от ФК „Средногорец 2016”. Оспорваните срещи в предварителните групи продължиха до ранните часове следобяд. На състезателите бяха осигурени храна и напитки. А след проведените предварителни двубои дойде време за срещите за отличията.

 

За трето и четвърто място спориха отборите на ФК „Средногорец 2016” и ФК „Пирдоп”. Мачът при предварителната среща беше равен, което предизвика много сълзи и емоции за момчетата от „ФК ”Средногорец 2016”. Това ги мобилизира и те дадоха всичко от себе си, като се наложиха убедително срещу своя противник с резултат 8:0.

На първо и второ място се класираха отборите на „Бенковски” – Костенец и „Спортист” – Своге. Мачът между тях в редовното време завърши при резултат 1:1 и трябваше с дузпи да се определи победителят в турнира. Футболистите от Костенец бяха по-точни в изпълненията им и заслужено спечелиха победата.

Участниците, заели първите три места, бяха наградени с медали от Петьо Дончев, Цветанка Йотина и Магдалена Иванова. Първото място на отбора от Костенец донесе купа, медали, топка и нови екипи на състезателите. Отборите на второ и трето място получиха грамоти и медали. Дидко Георгиев от ФК „Средногорец 2016” спечели статуетка за най-добър голмайстор за вкараните от него четири гола по време на турнира. За най-добър вратар беше определен Тодор Бабачев, също от отбора на „Средногорец 2016”, който не допусна нито един гол във вратата си.

 

 

 

Ноември 2018
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930