МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

 

По идея на членовете на четирите поделения на Мотоклуб „Атрокс България“ от Златица, София и страната, с подкрепата на общините Челопеч, Златица, Пирдоп и Чавдар и на рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, на 16 юни на площадката по безопасност на движението в с. Челопеч, се проведе заключителният етап от инициативата „Аз съм участник в движението“. В нея се включиха отбори от учебните заведения в четирите селища, а през цялото време на провеждането й изявите на състезателите бяха наблюдавани значителна група представители на мотоклуба. На откриването на надпреварата присъстваха още кметът на община Челопеч инж. Алекси Кесяков, който поздрави участниците и кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова.

След техническата конференция, членовете на Мотоклуб „Атрокс България“ и групата велосипедисти, предвождани от автомобил на Районно полицейско управление – Пирдоп, се отправиха към Авто градчето в с. Челопеч, където стана официалното откриване на състезанието. Регламентът за провеждането бе обявен за ръководителите и спортистите от Сашка Вътева – директор на Дирекция в общинската администрация. След което един от колоездачите от отбора на гр. Пирдоп направи демонстрация по преминаване на препятствията по пътеката. А те включваха движение по зиг-заг, пренасяне на чаша с вода и на специално топче на определено разстояние, а за финал трябваше по правилата за движение да се спре на обозначено място. Всичко това се изпълнява за най-кратко време.

 

Предизвикан от приятелите си и членове на Мотоклуб „Атрокс България“, президентът му Николай Кузманов, също премина състезателното трасе. За в. „Регион“ той заяви, че идеята за провеждането на инициативата е резултат от ползотворното партньорство на клуба с ръководствата и педагозите от учебните заведения в четирите общини, както и от подкрепата на ръководствата им и на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“. Активно в нейната реализация се включил Димитър Ранчев от Златица, който бил двигателят на проявата.

Първият модул от „Аз съм участник в движението“ е проведен през миналата година, когато в училищата са проведени дискусии и беседи с учениците по темите за безопасност при движение по пътищата, за техническата изправност на велосипедите и оказване на долекарска помощ на пострадали, което било прието с интерес и внимание от младите хора.

Вторият модул – състезанието по приложно колоездене, е естественото продължение на идеята децата да бъдат внимателни при движение по улиците и пътищата и да спазват правилата за безопасно и безаварийно каране, каза г-н Кузманов. Награди за участниците осигурили всички партньори за провеждане на инициативата. А тя ще продължи и занапред, като какъв да третият модул, в момента се обмисля.

След състезанието по приложно колоездене велосипедистите решаваха тестове по ЗДП и за техническо владеене на велосипеда. Участваха заедно с мотоциклетистите от клуб „Атрокс България“ и във вело-мото шествие по улиците на с. Челопеч до парк „Корминеш“, ескортирани от полицейски автомобил. Награждаването на отборите стана на естрадата, като първото място заслужиха представителите на община Пирдоп. На второ място се наредиха състезателите от тима на община Челопеч, следвани от тимовете на Златица и Чавдар. На всички отбори организаторите връчиха купи, медали и грамоти.  Специалната изненада – по 4 спортни велосипеда, получиха всички отбори, включили се в инициативата „Аз съм участник в движението“.

На финала на проявата атракция за учениците бе и демонстрацията на майсторско управление на мотоциклет – Стъндшоу, на паркинга на комплекса от пристигнали нарочно за събитието по покана на членовете на Мотоклуб „Атрокс България“ техни колеги от София. 

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031