МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

По идея на членовете на четирите поделения на Мотоклуб „Атрокс България“ от Златица, София и страната, с подкрепата на общините Челопеч, Златица, Пирдоп и Чавдар и на рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, на 16 юни на площадката по безопасност на движението в с. Челопеч, се проведе заключителният етап от инициативата „Аз съм участник в движението“. В нея се включиха отбори от учебните заведения в четирите селища, а през цялото време на провеждането й изявите на състезателите бяха наблюдавани значителна група представители на мотоклуба. На откриването на надпреварата присъстваха още кметът на община Челопеч инж. Алекси Кесяков, който поздрави участниците и кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова.

След техническата конференция, членовете на Мотоклуб „Атрокс България“ и групата велосипедисти, предвождани от автомобил на Районно полицейско управление – Пирдоп, се отправиха към Авто градчето в с. Челопеч, където стана официалното откриване на състезанието. Регламентът за провеждането бе обявен за ръководителите и спортистите от Сашка Вътева – директор на Дирекция в общинската администрация. След което един от колоездачите от отбора на гр. Пирдоп направи демонстрация по преминаване на препятствията по пътеката. А те включваха движение по зиг-заг, пренасяне на чаша с вода и на специално топче на определено разстояние, а за финал трябваше по правилата за движение да се спре на обозначено място. Всичко това се изпълнява за най-кратко време.

 

Предизвикан от приятелите си и членове на Мотоклуб „Атрокс България“, президентът му Николай Кузманов, също премина състезателното трасе. За в. „Регион“ той заяви, че идеята за провеждането на инициативата е резултат от ползотворното партньорство на клуба с ръководствата и педагозите от учебните заведения в четирите общини, както и от подкрепата на ръководствата им и на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“. Активно в нейната реализация се включил Димитър Ранчев от Златица, който бил двигателят на проявата.

Първият модул от „Аз съм участник в движението“ е проведен през миналата година, когато в училищата са проведени дискусии и беседи с учениците по темите за безопасност при движение по пътищата, за техническата изправност на велосипедите и оказване на долекарска помощ на пострадали, което било прието с интерес и внимание от младите хора.

Вторият модул – състезанието по приложно колоездене, е естественото продължение на идеята децата да бъдат внимателни при движение по улиците и пътищата и да спазват правилата за безопасно и безаварийно каране, каза г-н Кузманов. Награди за участниците осигурили всички партньори за провеждане на инициативата. А тя ще продължи и занапред, като какъв да третият модул, в момента се обмисля.

След състезанието по приложно колоездене велосипедистите решаваха тестове по ЗДП и за техническо владеене на велосипеда. Участваха заедно с мотоциклетистите от клуб „Атрокс България“ и във вело-мото шествие по улиците на с. Челопеч до парк „Корминеш“, ескортирани от полицейски автомобил. Награждаването на отборите стана на естрадата, като първото място заслужиха представителите на община Пирдоп. На второ място се наредиха състезателите от тима на община Челопеч, следвани от тимовете на Златица и Чавдар. На всички отбори организаторите връчиха купи, медали и грамоти.  Специалната изненада – по 4 спортни велосипеда, получиха всички отбори, включили се в инициативата „Аз съм участник в движението“.

На финала на проявата атракция за учениците бе и демонстрацията на майсторско управление на мотоциклет – Стъндшоу, на паркинга на комплекса от пристигнали нарочно за събитието по покана на членовете на Мотоклуб „Атрокс България“ техни колеги от София. 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930