МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

 

За втора поредна година, във връзка с партньорството между “Аурубис България” и Професионален футболен клуб “Лудогорец” – Разград, се проведе летен тренировъчен лагер за млади футболисти. От 19 до 22 юни в него са участвали над 130 деца от цялата страна. От двата местни детски клуба – ФК “Пирдоп “ и ФК “Средногорец” – Златица, в подготовката са се включили по десет момчета от всеки тим, родени през 2005 и 2006 г., заедно с треньорите им Красимир Пастушки и Андрей Атанасов. Като Красимир Димитров от отбора на ФК “Пирдоп” участва за втори път на този тренировъчен лагер.

Тренировките са преминали под ръководството на специалисти от школата на ПФК “Лудогорец” на най-добрата база в страната за подготовка на млади таланти. Ръководителите на момчетата изразиха на проведената на 29 юни в Информационния център на компанията в гр. Пирдоп среща, благодарност към колектива на фирмата за предоставената възможност техните възпитаници да се докоснат до високите нива на професионалния футбол у нас.

 

В Разград всичко беше организирано на много високо ниво, казаха г-н Пастушки и г-н Атанасов. Момчетата са имали възможност след тренировъчните занимания да посетят музея на ПФК “Лудогорец” и да се снимат със завоюваните от клуба купи и трофеи. Запознали се и със свои връстници от други отбори, с които провеждали заедно заниманията. Проведени били и двустранни срещи от сборни отбори на момчетата, участващи в тренировъчния лагер. По този повод двамата треньори споделиха, че местните футболисти по нищо не отстъпват на останалите футболисти, представители на градове и клубове със завидна история –

Треньорът на клуба от Златица Андрей Атанасов заяви, че пребиваването на базата на ПФК “Лудогорец” е оставило трайни спомени у неговите възпитаници. Той обаче препоръча, ако в бъдеще отново има такива проекти подготвителни лагери за млади футболисти, тренировките да бъдат по-интензивни и по няколко, а не само по една на ден. Това е била целта на участието в лагера за всички тимове, защото е имало много свободно време за момчетата. Лагерът бе за по-интензивен тренировъчен процес и на игрището работиха с децата дванадесет специалисти, аргументира се той.

Момчетата от двата клуба също споделиха отличните си впечатления и задоволство от проведените занимания и работа в базата на ПФК “Лудогорец”. За съжаление, не са имали срещи с футболисти от представителния клуб, тъй като отборът е бил на подготовка в Австрия. Но затова пък са получили по пълен екип с цветовете на шампионите. И с авторитет и гордост го показаха на срещата.

От “Аурубис България”, след естествено последвалия въпрос ще има ли и следващата година тренировъчен лагер, изразиха готовност за продължаване на програмата за подготовка на млади футболни таланти. Форматът и мястото могат да бъдат различни, като до идното лято ще се проведат разговори с ръководителите на двата клуба и ще се преценят както техните изисквания за пълноценен тренировъчен процес, така и възможностите на компанията за избор на вида и организацията на лагера.

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031