МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

Купата на кмета остана в Пирдоп

В разгара на една от най-големите надпревари в света по тенис на корт на открито – турнирът на трева „Уимбълдън“ в Лондон, и гр. Пирдоп стана арена на оспорвани и запомнящи се срещи в този аристократичен и обичан от мнозина спорт. За първа година по случай празника на града и под егидата на общината се организира турнир за купата на кмета. Състезанието се проведе на 8 юли на новоизградения тенис корт на стадиона и уменията си с ракетата в отиграванията на жълтата топка показаха пред публиката двадесет тенисисти.

Слънчевият съботен ден предложи близо 12 часа игра от двете страни на мрежата и премина в осем единични и две двойни срещи.  В тях взеха участие спортисти от Пирдоп и Етрополе. Главен организатор на турнира и състезател бе преподавателят по физическа култура и спорт в СУ „Саво Савов“ Теодор Колев. А регламентът предвиждаше игра на два от три сета. Всеки от тенисистите участваше в две срещи „сингъл“ и една на двойки. Още в първото си издание турнирът по тенис на корт получи добри отзиви и постави началото на традиция за развитие на индивидуалния спорт в града. Предвижда се и увеличаване на селищата, които ще бъдат канени в следващите издания на надпреварата да участват в него.

За радост на пирдопчани първата купа от остана в общината – домакин на спортната проява. Теодор Колев, Иван Иванов, Иван Димитров и Ивайло Духлаков представиха Пирдоп на едно доста високо ниво и с общо 18 точки завоюваха първо място. Съперниците им от Етрополе изостанаха с 8 точки.  Кметът на община Пирдоп Ангел Геров, както повелява традицията на финала на голямо състезание от подобен род, поздрави участниците с пожелание за увеличаване мащабите на подобни турнири в атрактивния спорт. Играчите бяха възнаградени за представянето си с медали и  получиха подаръци от община Пирдоп.

Тенисът на корт набира все по-голяма популярност у нас, а от около 4 – 5 години в града ни вече има и клуб от привърженици и любители на този спорт.  Г-н Колев сподели, че от известно време и малки деца и ученици имат близки срещи с ракетата на корта и благодарение на постоянството в заниманията и играта от двете страни на мрежата навлизат в света на тениса. Над 20 деца са избрали да тренират тенис на корт в Пирдоп, изрази задоволството си той. Според Теодор Колев с подкрепата на „Аурубис България“ и община Пирдоп спортът в града все повече се развива. Той призова пирдопчани да обръщат внимание на малките и постепенни подобрения, които се случват в общината и да подкрепят усилията на нейното ръководство за възраждане и отстояване на традициите, които имаше в миналото Пирдоп в няколко вида спорт. Това е пътят към откъсване на младите от бита им пред таблетите и компютрите и за създаване на трайни навици за физически занимания, спорт и израстване на местни талантливи национални състезатели.    

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031