МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

Купата на кмета остана в Пирдоп

В разгара на една от най-големите надпревари в света по тенис на корт на открито – турнирът на трева „Уимбълдън“ в Лондон, и гр. Пирдоп стана арена на оспорвани и запомнящи се срещи в този аристократичен и обичан от мнозина спорт. За първа година по случай празника на града и под егидата на общината се организира турнир за купата на кмета. Състезанието се проведе на 8 юли на новоизградения тенис корт на стадиона и уменията си с ракетата в отиграванията на жълтата топка показаха пред публиката двадесет тенисисти.

Слънчевият съботен ден предложи близо 12 часа игра от двете страни на мрежата и премина в осем единични и две двойни срещи.  В тях взеха участие спортисти от Пирдоп и Етрополе. Главен организатор на турнира и състезател бе преподавателят по физическа култура и спорт в СУ „Саво Савов“ Теодор Колев. А регламентът предвиждаше игра на два от три сета. Всеки от тенисистите участваше в две срещи „сингъл“ и една на двойки. Още в първото си издание турнирът по тенис на корт получи добри отзиви и постави началото на традиция за развитие на индивидуалния спорт в града. Предвижда се и увеличаване на селищата, които ще бъдат канени в следващите издания на надпреварата да участват в него.

За радост на пирдопчани първата купа от остана в общината – домакин на спортната проява. Теодор Колев, Иван Иванов, Иван Димитров и Ивайло Духлаков представиха Пирдоп на едно доста високо ниво и с общо 18 точки завоюваха първо място. Съперниците им от Етрополе изостанаха с 8 точки.  Кметът на община Пирдоп Ангел Геров, както повелява традицията на финала на голямо състезание от подобен род, поздрави участниците с пожелание за увеличаване мащабите на подобни турнири в атрактивния спорт. Играчите бяха възнаградени за представянето си с медали и  получиха подаръци от община Пирдоп.

Тенисът на корт набира все по-голяма популярност у нас, а от около 4 – 5 години в града ни вече има и клуб от привърженици и любители на този спорт.  Г-н Колев сподели, че от известно време и малки деца и ученици имат близки срещи с ракетата на корта и благодарение на постоянството в заниманията и играта от двете страни на мрежата навлизат в света на тениса. Над 20 деца са избрали да тренират тенис на корт в Пирдоп, изрази задоволството си той. Според Теодор Колев с подкрепата на „Аурубис България“ и община Пирдоп спортът в града все повече се развива. Той призова пирдопчани да обръщат внимание на малките и постепенни подобрения, които се случват в общината и да подкрепят усилията на нейното ръководство за възраждане и отстояване на традициите, които имаше в миналото Пирдоп в няколко вида спорт. Това е пътят към откъсване на младите от бита им пред таблетите и компютрите и за създаване на трайни навици за физически занимания, спорт и израстване на местни талантливи национални състезатели.    

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031