МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

Първи стартове на скоростна отсечка

 

Повече от 100 любители на високите скорости на две колела участваха в Деветия мотосъбор, организиран от Мотоклуб „Средногорие“ – Пирдоп, с президент Вельо Николов. Той бе проведен от 14 до 16 юли в Парк „Корминеш“ в едноименната местност южно от с. Челопеч, с подкрепата на общината и кмета инж. Алекси Кесяков. Проявата събра мотоциклетисти от района, София, Бургас, Нови Пазар, Пловдив, Панагюрище и други градове на страната, а мнозина от тях бяха придружавани от съпругите си и своите деца. Най-малките участници в мотосъбора бяха братята – близнаци Иван и Владислав Габерови от гр. Пирдоп. Двамата малчугани са само на две години и два месеца, каза тяхната майка, която бе неотлъчно до тях. 

 

Малко преди 20 часа на 14 юли съборът, който премина под мотото „Не на войната по пътищата!“, бе официално открит президента Вельо Новаков и с поздравление от инж. Алекси Кесяков, който пожела на всички здраве, приятни часове на отмора сред красивата местност на мотоциклетистите. Традиционният водещ на всички прояви досега на Мотоклуб „Средногорие“ – актьорът Ангел Попов, пристигнал в с. Челопеч чак от Ямбол, прикани ставрофорен свещеноиконом отец Йордан Георгиев от гр. Златица, да отслужи водосвет и благослови участващите в събора. За приятното пребиваване на всички през трите дни на срещата се погрижиха всички членове на клуба на домакините, подпомагани от свои приятели от мотоклуба в гр. Панагюрище.

Още в първата вечер, която бе за събиране на рокерите и устройване на палатковия лагер, пред представителите на адреналинния спорт се изявиха рок-групите „Астракшън“, която е постоянен гост на проявата през последните години и „Бандата на Пецата“.

Във втория ден от събора – 15 юли, на шосето между селата Карлиево и Челопеч, се проведе за първи път в историята на деветте мотосъбора досега „Скоростна отсечка“. В състезанието за най-бързо преминаване на дистанцията от 400 метра, се включиха над двадесет мотоциклетисти, участвали в класовете до 600 куб. см., до 990 и над 990 куб. см. на своите мотоциклети.

Първи в двата класа – до 600 и до 990 куб. см. на двигателите на мотоциклетите, спечели Красимир Младенов от гр. Бургас. В другата категория – 990 куб. см. купата за първото място завоюва Милен Петков от Нови Пазар. Отличия още спечелиха състезатели от мотоклубове от гр. Пловдив, Шумен и от клубове от региона. Надпреварата премина при много висока организация, стриктна дисциплина и с проява на върховно майсторство от страна на състезателите, сподели един от отговорниците за провеждането на скоростната отсечка Генчо Гулеков от гр. Панагюрище. Мястото е уникално, момчетата са много доволни и гарантираха, че и през следващата година ще участват в мотосъбора и в тази проява. За първи път идват в с. Челопеч и са впечатлени от красивата природа и съоръженията на целия комплекс, заяви той.    

Всеки участник в събора получаваше от организаторите специални талони за участие в също традиционната томбола, голямата награда на която бе LCD телевизор.     

Вечерта, след награждаването на победителите в скоростното състезание и провеждането на игри с участниците в мотосъбора, се изявиха групите „Епизод“, „Шеки Бенд“ и „Обратен ефект“, които също неведнъж са гостували на предишни издания на събора. Рок-бандите свириха до късно през нощта, а малко преди полунощ, въпреки хладното време, имаше и горещи страсти за присъстващите. На следния ден – 16 юли, преди да поемат към родните си места преди да завали, те се погрижиха да оставят лагера си и територията на парк „Корминеш“, на която пребиваваха през трите дни, както го бяха заварили.   

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031