МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

Първи стартове на скоростна отсечка

 

Повече от 100 любители на високите скорости на две колела участваха в Деветия мотосъбор, организиран от Мотоклуб „Средногорие“ – Пирдоп, с президент Вельо Николов. Той бе проведен от 14 до 16 юли в Парк „Корминеш“ в едноименната местност южно от с. Челопеч, с подкрепата на общината и кмета инж. Алекси Кесяков. Проявата събра мотоциклетисти от района, София, Бургас, Нови Пазар, Пловдив, Панагюрище и други градове на страната, а мнозина от тях бяха придружавани от съпругите си и своите деца. Най-малките участници в мотосъбора бяха братята – близнаци Иван и Владислав Габерови от гр. Пирдоп. Двамата малчугани са само на две години и два месеца, каза тяхната майка, която бе неотлъчно до тях. 

 

Малко преди 20 часа на 14 юли съборът, който премина под мотото „Не на войната по пътищата!“, бе официално открит президента Вельо Новаков и с поздравление от инж. Алекси Кесяков, който пожела на всички здраве, приятни часове на отмора сред красивата местност на мотоциклетистите. Традиционният водещ на всички прояви досега на Мотоклуб „Средногорие“ – актьорът Ангел Попов, пристигнал в с. Челопеч чак от Ямбол, прикани ставрофорен свещеноиконом отец Йордан Георгиев от гр. Златица, да отслужи водосвет и благослови участващите в събора. За приятното пребиваване на всички през трите дни на срещата се погрижиха всички членове на клуба на домакините, подпомагани от свои приятели от мотоклуба в гр. Панагюрище.

Още в първата вечер, която бе за събиране на рокерите и устройване на палатковия лагер, пред представителите на адреналинния спорт се изявиха рок-групите „Астракшън“, която е постоянен гост на проявата през последните години и „Бандата на Пецата“.

Във втория ден от събора – 15 юли, на шосето между селата Карлиево и Челопеч, се проведе за първи път в историята на деветте мотосъбора досега „Скоростна отсечка“. В състезанието за най-бързо преминаване на дистанцията от 400 метра, се включиха над двадесет мотоциклетисти, участвали в класовете до 600 куб. см., до 990 и над 990 куб. см. на своите мотоциклети.

Първи в двата класа – до 600 и до 990 куб. см. на двигателите на мотоциклетите, спечели Красимир Младенов от гр. Бургас. В другата категория – 990 куб. см. купата за първото място завоюва Милен Петков от Нови Пазар. Отличия още спечелиха състезатели от мотоклубове от гр. Пловдив, Шумен и от клубове от региона. Надпреварата премина при много висока организация, стриктна дисциплина и с проява на върховно майсторство от страна на състезателите, сподели един от отговорниците за провеждането на скоростната отсечка Генчо Гулеков от гр. Панагюрище. Мястото е уникално, момчетата са много доволни и гарантираха, че и през следващата година ще участват в мотосъбора и в тази проява. За първи път идват в с. Челопеч и са впечатлени от красивата природа и съоръженията на целия комплекс, заяви той.    

Всеки участник в събора получаваше от организаторите специални талони за участие в също традиционната томбола, голямата награда на която бе LCD телевизор.     

Вечерта, след награждаването на победителите в скоростното състезание и провеждането на игри с участниците в мотосъбора, се изявиха групите „Епизод“, „Шеки Бенд“ и „Обратен ефект“, които също неведнъж са гостували на предишни издания на събора. Рок-бандите свириха до късно през нощта, а малко преди полунощ, въпреки хладното време, имаше и горещи страсти за присъстващите. На следния ден – 16 юли, преди да поемат към родните си места преди да завали, те се погрижиха да оставят лагера си и територията на парк „Корминеш“, на която пребиваваха през трите дни, както го бяха заварили.   

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930