МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

За втора поредна година, но за първи път с участието и подкрепата на още четири компании – членове на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, на 22 юли организираха под мотото „Игри за добрини“ колоездачния пробег „Средногорие Велотур 2017“. В него се включиха над 73 любители на колоезденето от медодобивната компания, партньорите в инициативата „Овергаз“, „Технологика“ и „Софарма“, както и от Клуб „Велосити“ – София и жители на Пирдоп.  В състезателната част от тура обаче участваха отбори от по петима колоездачи на четирите компании, а сред този от Пирдоп бяха изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт и Директор „Производство“ инж. Димо Кирилов.

 

Стартът на Велотура, който бе с обща дължина от близо 80 км. от София до Пирдоп, бе даден в Южния парк на столицата, където с приветствия към състезателите се обърнаха Тим Курт и Огнян Траянов – Председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Колоездачите трябваше да преодолеят изкачванията на три височини – рида след с. Саранци, „Гълъбец“ и „Шареният кол“, край с. Мирково. Затова бяха направени и три почивки, за възстановяване на силите и събиране на колоездачите в с. Долно Камарци, на ханче „Мирково“ и в гр. Златица“. Там бе даден старт и на същинското състезание от „Велотур Средногорие 2017“ – за определяне на победителя в „Игри за добрини“, в което участваха колоездачи от четирите компании, членове на Българската мрежа на Глобалния договор. През целия път групата велосипедисти бе придружавана и охранявана от екипи на Пътна полиция и Мотобатальона на СДВР, водени от началника на Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВ – София инспектор Любомир Рангелов.

Посрещането на участниците в тура на финала, който бе в центъра на гр. Пирдоп направи кметът на общината Ангел Геров. Първи под специално издигната арка премина с велосипеда си Стоян Танев, следван от сина си Станислав Танев, а трети е инж. Димо Кирилов. Тримата бяха удостоени с грамоти и медали от кмета г-н Геров, подпомаган от Огнян Траянов. Така „Аурубис България“ спечели наградния фонд от 1200 лв. и 800 лв. (от гласувалите участници в Средногорие Велотур) за избраната от компанията кауза: подпомагане на Димитър Табаков, 15-годишно момче от гр. Пирдоп, което боледува от апластична анемия и Кристиян Николов - 5-годишно дете от с. Чавдар, което страда от тежко стомашно-чревно заболяване „Епитателна дисплазия“. Г-н Геров приветства с „Добре дошли!“, колоездачите, като изрази удовлетворението си, че състезанието се провежда празничния за града Ден на Пирдоп, както и това, че традициите на колоезденето са съхранени.   

Нашето състезание беше едно емоционално приключение, и донесе удовлетворение за участието си в проекта, което ни дава сили да правим и да получаваме добрини,  – каза Председателят на Българската мрежа на Глобалния договор Огнян Траянов. Той поднесе на Тим Курт двата чека с паричните награди. Плакети за участието си във „Средногорие велотур 2017“ получиха и представителите на фирмите „Овергаз“, „“Технологика“ и „Софарма“. На пилотното издание на проекта на Българската мрежа на Глобалния договор поздравления имаше и за най-възрастният участник в тура – Бойко Златанов на 53 години, както и най-младият – 16-годишният Кристиян Симеонов. Г-н Траянов заяви, че през следващата година ще бъдат предвидени награди и отличия и за тези две категории.

На финала на събитието по закриването, инспектор Любомир Рангелов от ОДМВ – София връчи благодарствен плакет на изпълнителния директор на „Аурубис България“ Тим Курт за дългогодишното партньорство и сътрудничество между областната дирекция и Пътна полиция, и компанията.

От името на всички участници Огнян Траянов изрази благодарности към служителите на реда за професионалната им грижа и отговорност по осигуряване безопасността на участниците във велотура по време на целия преход.    

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930