МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 4 юни управителят на Геотехмин ООД проф. дтн инж. Цоло Вутов получи специалната награда на председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за цялостен принос за развитието на икономиката в България. Тя се присъжда на управителя на „Геотехмин“ ООД „за дълготрайни инвестиции и растеж, запазване и разкриване на нови работни места, иновации и принос в научната и обществена дейност“. Отличието бе връчено от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев по време на Петия годишен бал на работодателската организация. Събитието се проведе под патронажа на премиера Бойко Борисов и на него присъстваха вицепремиерите Екатерина Захариева и Марияна Николова, дванадесет министри, председатели на парламентарни комисии, както и кметът на София Йорданка Фандъкова. На церемонията по традиция бяха връчени наградите на компании, отличени за качество, иновации и растеж. Прочети още...
   |   

 

За втора поредна година, но за първи път с участието и подкрепата на още четири компании – членове на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, на 22 юли организираха под мотото „Игри за добрини“ колоездачния пробег „Средногорие Велотур 2017“. В него се включиха над 73 любители на колоезденето от медодобивната компания, партньорите в инициативата „Овергаз“, „Технологика“ и „Софарма“, както и от Клуб „Велосити“ – София и жители на Пирдоп.  В състезателната част от тура обаче участваха отбори от по петима колоездачи на четирите компании, а сред този от Пирдоп бяха изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт и Директор „Производство“ инж. Димо Кирилов.

 

Стартът на Велотура, който бе с обща дължина от близо 80 км. от София до Пирдоп, бе даден в Южния парк на столицата, където с приветствия към състезателите се обърнаха Тим Курт и Огнян Траянов – Председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Колоездачите трябваше да преодолеят изкачванията на три височини – рида след с. Саранци, „Гълъбец“ и „Шареният кол“, край с. Мирково. Затова бяха направени и три почивки, за възстановяване на силите и събиране на колоездачите в с. Долно Камарци, на ханче „Мирково“ и в гр. Златица“. Там бе даден старт и на същинското състезание от „Велотур Средногорие 2017“ – за определяне на победителя в „Игри за добрини“, в което участваха колоездачи от четирите компании, членове на Българската мрежа на Глобалния договор. През целия път групата велосипедисти бе придружавана и охранявана от екипи на Пътна полиция и Мотобатальона на СДВР, водени от началника на Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВ – София инспектор Любомир Рангелов.

Посрещането на участниците в тура на финала, който бе в центъра на гр. Пирдоп направи кметът на общината Ангел Геров. Първи под специално издигната арка премина с велосипеда си Стоян Танев, следван от сина си Станислав Танев, а трети е инж. Димо Кирилов. Тримата бяха удостоени с грамоти и медали от кмета г-н Геров, подпомаган от Огнян Траянов. Така „Аурубис България“ спечели наградния фонд от 1200 лв. и 800 лв. (от гласувалите участници в Средногорие Велотур) за избраната от компанията кауза: подпомагане на Димитър Табаков, 15-годишно момче от гр. Пирдоп, което боледува от апластична анемия и Кристиян Николов - 5-годишно дете от с. Чавдар, което страда от тежко стомашно-чревно заболяване „Епитателна дисплазия“. Г-н Геров приветства с „Добре дошли!“, колоездачите, като изрази удовлетворението си, че състезанието се провежда празничния за града Ден на Пирдоп, както и това, че традициите на колоезденето са съхранени.   

Нашето състезание беше едно емоционално приключение, и донесе удовлетворение за участието си в проекта, което ни дава сили да правим и да получаваме добрини,  – каза Председателят на Българската мрежа на Глобалния договор Огнян Траянов. Той поднесе на Тим Курт двата чека с паричните награди. Плакети за участието си във „Средногорие велотур 2017“ получиха и представителите на фирмите „Овергаз“, „“Технологика“ и „Софарма“. На пилотното издание на проекта на Българската мрежа на Глобалния договор поздравления имаше и за най-възрастният участник в тура – Бойко Златанов на 53 години, както и най-младият – 16-годишният Кристиян Симеонов. Г-н Траянов заяви, че през следващата година ще бъдат предвидени награди и отличия и за тези две категории.

На финала на събитието по закриването, инспектор Любомир Рангелов от ОДМВ – София връчи благодарствен плакет на изпълнителния директор на „Аурубис България“ Тим Курт за дългогодишното партньорство и сътрудничество между областната дирекция и Пътна полиция, и компанията.

От името на всички участници Огнян Траянов изрази благодарности към служителите на реда за професионалната им грижа и отговорност по осигуряване безопасността на участниците във велотура по време на целия преход.    

 

 

 

Юни 2019
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930