МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

 

Традиционният спортен празник, посветен на Деня на миньора и организиран от синдиката на „Елаците-Мед”, се проведе на 30 август на стадиона на Спортен комплекс „Мирково“. Той бе организиран по инициатива на КНСБ и има за цел да сплоти трудовите колективи на предприятието, да осмисли тяхното свободно време и да предизвика работещите в компанията да покажат своите спортни постижения в оспорвана борба в няколко дисциплини.

Първи на терена излязоха мъжете за провеждането на футболния турнир на малки вратички. Едновременно с тях започнаха състезанията по дартс за жени и за мъже. Докато мъжете ритаха топката, при жените стартира и оспорваната борба по вдигане на гирички. При дамите също много оспорвано протече и състезанието по скачане с чували, особено за определянето на състезателките, които да заемат второ и трето място на почетната стълбичка, затова се наложи да се използва фотофиниш. Следващото състезание при тях беше по канадска борба. В този силов спорт се представиха и мъжете. За представителите на силния пол също имаше състезание по скачане с чували.

 

Много емоционално премина надпреварата по теглене на въже за жени и мъже, както и за деца, а битката при тях бе повод за радост и много емоции сред публиката. След приключването на футболните турнири, дойде ред на вдигането на пудовки при мъжете. Тези състезания бяха проведени най-накрая като най-атрактивни. Оспорван двубой се очерта между Павел Дешов и включилия се в последния момент Стефан Стефанов, които вдигнаха пудовките над двеста пъти.

Класирането по отделните дисциплини по отбори и индивидуално е следното: турнир по футбол: първо място – МФЦ, второ място – ВХС, трето – ССТ. При тегленето на въже при мъжете първото и второто място е за ВХС, третото е за цех ССТ. При жените първото място по теглене на въже стана притежание на отбора на МФЦ,  на второто се нареди тимът на ВХС, а трето не бе присъдено. Победител на дартс при мъжете стана Павел Бедрозов, следван от Рашко Русеков и Димитър Василев. При жените в същата дисциплина най-точна със стреличките бе Нонка Павлова, втора е Ненка Лачева и трета – Ненка Стоянова.

При вдигане на пудовки мъже пръв е Стефан Стефанов, втори – Павел Дешов и трети – Делчо Пижов. При жените на гирички се отличи Николинка Александрова, втора е Нонка Павлова и трета е Мария Софрониева.

В канадската борба първите трима при мъжете са Делчо Пижов, Алекси Текерлеков и Георги Грошлев. При жените в състезанията най-силни бяха Ненка Стоянова, Мария Софрониева и Донка Карпузова. В бягане с чували при мъжете пръв на финала пристигна Станислав Костадинов, втори е Захари Текерлеков, а трети остана Павел Дешов. При жените в тази дисциплина най-бърза бе Атанаска Владимирова, следвана от Димитрина Стефанова и Иванка Копаранска. Победителите в отделните състезания бяха наградени с парични премии.

 

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031