МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

Традиционният спортен празник, посветен на Деня на миньора и организиран от синдиката на „Елаците-Мед”, се проведе на 30 август на стадиона на Спортен комплекс „Мирково“. Той бе организиран по инициатива на КНСБ и има за цел да сплоти трудовите колективи на предприятието, да осмисли тяхното свободно време и да предизвика работещите в компанията да покажат своите спортни постижения в оспорвана борба в няколко дисциплини.

Първи на терена излязоха мъжете за провеждането на футболния турнир на малки вратички. Едновременно с тях започнаха състезанията по дартс за жени и за мъже. Докато мъжете ритаха топката, при жените стартира и оспорваната борба по вдигане на гирички. При дамите също много оспорвано протече и състезанието по скачане с чували, особено за определянето на състезателките, които да заемат второ и трето място на почетната стълбичка, затова се наложи да се използва фотофиниш. Следващото състезание при тях беше по канадска борба. В този силов спорт се представиха и мъжете. За представителите на силния пол също имаше състезание по скачане с чували.

 

Много емоционално премина надпреварата по теглене на въже за жени и мъже, както и за деца, а битката при тях бе повод за радост и много емоции сред публиката. След приключването на футболните турнири, дойде ред на вдигането на пудовки при мъжете. Тези състезания бяха проведени най-накрая като най-атрактивни. Оспорван двубой се очерта между Павел Дешов и включилия се в последния момент Стефан Стефанов, които вдигнаха пудовките над двеста пъти.

Класирането по отделните дисциплини по отбори и индивидуално е следното: турнир по футбол: първо място – МФЦ, второ място – ВХС, трето – ССТ. При тегленето на въже при мъжете първото и второто място е за ВХС, третото е за цех ССТ. При жените първото място по теглене на въже стана притежание на отбора на МФЦ,  на второто се нареди тимът на ВХС, а трето не бе присъдено. Победител на дартс при мъжете стана Павел Бедрозов, следван от Рашко Русеков и Димитър Василев. При жените в същата дисциплина най-точна със стреличките бе Нонка Павлова, втора е Ненка Лачева и трета – Ненка Стоянова.

При вдигане на пудовки мъже пръв е Стефан Стефанов, втори – Павел Дешов и трети – Делчо Пижов. При жените на гирички се отличи Николинка Александрова, втора е Нонка Павлова и трета е Мария Софрониева.

В канадската борба първите трима при мъжете са Делчо Пижов, Алекси Текерлеков и Георги Грошлев. При жените в състезанията най-силни бяха Ненка Стоянова, Мария Софрониева и Донка Карпузова. В бягане с чували при мъжете пръв на финала пристигна Станислав Костадинов, втори е Захари Текерлеков, а трети остана Павел Дешов. При жените в тази дисциплина най-бърза бе Атанаска Владимирова, следвана от Димитрина Стефанова и Иванка Копаранска. Победителите в отделните състезания бяха наградени с парични премии.

 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930