МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

Със сребърен медал от „Чепеларски търкала“

В началото на месец август мирковската лекоатлетка Надежда Ангелова взе участие в планинския ултрамаратон „Чепеларски търкала”, и след продължителна и оспорвана надпревара, завоюва второто място при жените, като финиширала за 10 часа и 29 минути.

Изданието на спортната проява е за четвърта поредна година. То е уникално с това, че трасето е с обща дължина 80 км. и положителна денивелация от 2950 м., като се състои от 4 различни „Търкала“,  всяко от които започва и завършва на площад „Олимпийски” в центъра на гр. Чепеларе и е с приблизителна дължина от 20 км. Трасето преминава през Роженската обсерватория, връх Мечи Чал, покрай най-голямата фабрика, производител на ски в света и множество великолепни горски, и планински пътеки, и гледки под нестихващите ритми на родопските гайди. 

Маршрутът е подходящ за професионалисти и аматьори от различни възрасти, като всеки сам преценява колко търкала да измине, според възможностите си. „Чепеларски Търкала” е квалификационно състезание и носи точки за най-големия Планински Супер маратон в света „Ultra-Trail du Mont-Blanc“ и е член на международната асоциация по планинско бягане „ITRA“.

Надежда Ангелова заяви, че искрено се надява състезанието да придобие по-голяма популярност и в следващите години да участват още повече хора, защото организацията била отлична, маркировката безпогрешна, а атмосферата на Родопа планина страхотна.

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031