МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

Със сребърен медал от „Чепеларски търкала“

В началото на месец август мирковската лекоатлетка Надежда Ангелова взе участие в планинския ултрамаратон „Чепеларски търкала”, и след продължителна и оспорвана надпревара, завоюва второто място при жените, като финиширала за 10 часа и 29 минути.

Изданието на спортната проява е за четвърта поредна година. То е уникално с това, че трасето е с обща дължина 80 км. и положителна денивелация от 2950 м., като се състои от 4 различни „Търкала“,  всяко от които започва и завършва на площад „Олимпийски” в центъра на гр. Чепеларе и е с приблизителна дължина от 20 км. Трасето преминава през Роженската обсерватория, връх Мечи Чал, покрай най-голямата фабрика, производител на ски в света и множество великолепни горски, и планински пътеки, и гледки под нестихващите ритми на родопските гайди. 

Маршрутът е подходящ за професионалисти и аматьори от различни възрасти, като всеки сам преценява колко търкала да измине, според възможностите си. „Чепеларски Търкала” е квалификационно състезание и носи точки за най-големия Планински Супер маратон в света „Ultra-Trail du Mont-Blanc“ и е член на международната асоциация по планинско бягане „ITRA“.

Надежда Ангелова заяви, че искрено се надява състезанието да придобие по-голяма популярност и в следващите години да участват още повече хора, защото организацията била отлична, маркировката безпогрешна, а атмосферата на Родопа планина страхотна.

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031