МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

Представят района в първенствата по мини футбол

 

На спортната площадка с изкуствено покритие в Пирдоп, на 2 и 3 септември се проведоха срещите за определяне на участниците от региона в първенствата, организирани от Българската асоциация по мини футбол – „Шампионска лига“ и Лига „България“. Жребият за провеждането на двубоите се състоя в общинската администрация на 30 август, а за участие в турнира се записаха девет тима – ФК „Пирдоп“, „Отбора на народа“, „ФК „Каталунците“, „Смяна А“ – Челопеч, „ФК „Средногорец“ – Златица, ФК „Орлин“, ФК „Миро“, „Ветерани Мирково“, ФК „Душанци“. Организатори на турнира бяха Светозар Стоянов от ОбА – Пирдоп и Антон Ранчев от Челопеч.

Предвид нечетния брой на отборите, първият двубой от програмата в събота – 2 септември, бе за влизане в осмицата. Той, обаче,  не се проведе, тъй като ФК „Орлин“ не се яви за срещата и противниците им от „Отбора на народа“ спечелиха служебно с 5 : 0. Втората среща, вече от официалната програма, противопостави „Каталунците“ и ФК „Душанци“, като завърши при резултат 4 : 3. В третия двубой „Ветерани Мирково“ загубиха от „Смяна А“ – Челопеч с 5 : 6 гола, последен за деня мач бе между „Отбор на народа“ и ФК „Пирдоп“. По-опитният тим на Красимир Пастушки поведе още през първото полувреме с 3 : 1 гола и записа успех с 4 : 2 в края на мача.     

 

На 3 септември – неделя, се изиграха полуфиналите, които противопоставиха един срещу друг ФК „Пирдоп“ и „Смяна А“, като символичните домакини надделяха с 6 : 1 и се класираха за финала. Във втората среща ФК „Миро“ победи „Каталунците“ с разгромния резултат 7 : 3. Така мачът за третото място бе между „Смяна А“ и „Каталунците“, като челопечани постигнаха най-изразителната победа на турнира – 9 : 1. Във финала ФК „Пирдоп“ надделя над „ФК „Миро“ с 5 : 1, като двубоят бе достоен завършек на двудневното първенство по мини футбол, предхождащо създаването на Лига „Средногорие“. То бе реферирано от международния съдия Петко Петков от БАМФ, а дежурен статистик през двата дни на проявата бе Ивайло Симеонов.

Първенец на турнира и носител на голямата купа стана отборът на „Пирдоп“. Наградите на най-добрите състезатели и отбори връчиха Светозар Стоянов и Антон Ранчев. Със статуетката за играч на турнира бе отличен Пламен Георгиев, голмайстор е Пламен Минчев, с пет попадения, а най-добър вратар – Петър Мирчев – Комина. 

ФК „Пирдоп“ ще участва в Шампионска лига“, в която са всичките победители от първенства и турнири по мини футбол в страната, а класираните на второ и трето място – ФК „Миро“ и „Смяна А“ – Челопеч, ще представят региона в Лига „България“, също с останалите отбори, заели съответните призови места в тях.   

До 10 септември е записване на тимовете за участие в Лига „Средногорие“, каза Светозар Стоянов. Това е първенство по мини футбол, което ще се провежда на терените в общините Пирдоп и Челопеч, уточни той. Очакванията са в местната лига да се включат десет отбора. Като по-късно ще се тегли жребият и определянето къде и кога да се състоят мачовете.

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930