МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
За 160 години от рождението на Хаджи Ненчо Палавеев и 150 години от основаването на местното читалище   По повод 160-годишнина от рождението на хаджи Ненчо Палавеев и 150 години от основаването на читалището в Копривщица, което носи името на благодетеля, в салона на културната институция, настоятелството организира юбилеен концерт под надслов „Не се гаси туй, що не гасне“. Читалищният салон бе изпълнен до край, след като дълго време не бе отварян за прояви, поради ремонт. Събитието бе уважено от министъра на културата Боил Банов и неговото семейство, кмета и административния секретар на община Копривщица Генчо Герданов и Николай Карагьозов,  председателя на културната комисия към Общински съвет Георги Доросиев, ръководители на институции, почетния гражданин Райна Каблешкова, Кирил Ф. Палавеев – почетен член и дарител на читалището,  поета Иван Пехливанов, общественици, представители на читалище „Христо Смирненски“ от гр. Златица, копривщенци.   Духовият оркестър на СУ „Любен Каравелов“ от възрожденския град със своите прекрасни изпълнения откри концертя и завърши с „Хубава си, моя горо“ – химн  на Копривщица. Председателят на читалищното настоятелство Галитьон Кесяков приветства всички с „Добре дошли!“. Той подчерта, че в тежките години на турско робство читалищата са предвестниците на свободата. Отбеляза, че по примера на българите от Свищов, Шумен и Лом, копривщенци основават своето читалище. В една от класните стаи на училището, основано от Найден Геров през 1846 година, през 1860 година е съществувала обществена библиотека. Духовните интереси на копривщенци нараствали и мнозина от тях са спомоществователи за закупуване на новоизлязлата българска литература. Нуждата от просвета и знания довела до идеята за основаване на читалище, но точната дата не е установена. За такава е приета краят на 1869, по една публикация във възрожденската преса от 1870 г. и публикуването на първият му Устав. Прочети още...
   |   

Най-силният отбор в района – ФК „Пирдоп” изтегли „късата клечка“ в жребия за престижния турнир, организиран от БАМФ и БФС – „Шампионска лига – България”, съобщи за в. „Регион“ Светозар Стоянов от Общинската администрация, който активно участва в подготовката на първенството по мини футбол в региона.

Тимът от Пирдоп ще се изправи срещу МФК „Българи”, който през миналия сезон беше един от най-добрите отбори в страната и в момента участва в „Шампионска лига” Европа, където ще защитава честта на България срещу представители от Босна и Херцеговина, Турция и Черна гора. Другият отбор в групата на пирдопчани е тимът на „Имхотеп” –  Пловдив, един от най-силните пловдивски състави, бивш шампион от турнирите на „Каменица фен къп” и миналогодишен носител на требъл в пловдивските турнири и първенства.

 

Въпреки тежкия жребий от ФК „Пирдоп” излизат с най-доброто и се надяват да продължат напред в турнира. Първите мачове ще се проведат на 30 септември и 1 октомври.

Вторият ни представител – ФК „Миро”, ще се изправи срещу отборите на „Пиратите” от Чирпан и „Последен шанс” от Пловдив. Съставът на „Смяна А” Челопеч ще срещне тимовете на „Фибанк” и ФК „Даяна” – Пловдив, като и двата ни отбора са домакини в първите мачове. Срещите за „Лига България” че се изиграят на 7 и 8 октомври.

Използваме информацията за жребия, за да поднесем извиненията си към читателите и участниците в турнира, във връзка с публикувания в миналия ни брой репортаж от срещите на 30 август и 1 септември, в който е допусната досадна грешка по вина на главния редактор. Победител в него е отборът на Футболен клуб „Пирдоп“, с капитан Красимир Пастушки, който получи купата за първенец на турнира. Споменатият ФК „Орлин“ не участва в състезанието за определяне на местните участници в „Шампионска лига“ и „Лига България“, организирани от БАМФ.   

 

 

 

Август 2019
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031