МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

На 16 септември в Спортен комплекс „Хармония“ в с. Челопеч се проведе традиционният турнир по карате, организиран от местния клуб по източни бойни изкуства „Будо“, със сенсей Добрин Иванов, в партньорство с Българската федерация по карате. В състезанията по двете дисциплини – „Ката“ и „Кумите“, участваха близо шестдесет каратеки от клубовете „Френдшип“ – Пирдоп, „Левски“ – София“, „Никон“, „Монтана“, „Калоян“, „Ронин“ и др. Главен съдия на турнира бе Димитър Димитров, а сред реферите бе и сенсей Ресми Бобев – ръководител на клуб „Френдшип“.

Начало на двубоите даде кметът на общината инж. Алекси Кесяков, под чийто патронаж се проведе надпреварата. Същия ден той имаше рожден ден  и от името на клуба – домакин на турнира „Будо“, сенсей Добрин Иванов го удостои с Диплом за защитена степен по Карате-до Шотокан – „Шодан“ и скромен подарък, като изрази благодарност от името на всички каратеки и техните треньори за подкрепата и развитието на бойния спорт.

 

Инж. Алекси Кесяков пожела на състезателите в оспорваните битки на татамито да покажат най-доброто от своите умения в този атрактивен спорт и да победят в тях най-достойните.

В турнира по карате „Челопеч опен 2017“ участваха деца – момичета и момчета, разделени в няколко възрастови групи, за родените през 2005 – 2006 г., 2007 – 2008 г., 2009 – 2010 г., разделени и по височина, старша възраст – от 14 до 16 години, девойки и младежи – от 16 до 18 години, мъже и жени (над 18 години). Двубоите между каратеките бяха много динамични, като срещите при децата от 2007 до 2009 г. продължаваха по една минута, а за тези от 2003 до 2006 г. – по минута и половина.

След финалните срещи на всички възрасти и категории, стана награждаването на победителите. На първо място в дисциплината „Ката“ при момичетата до 2009 – 2010 г., златният медал заслужи Елица Петрова от клуб „Ронин“. На второ място се нареди Ивана Маринова от КИБИ „Френдшип“ – Пирдоп. При момчетата първи е Никола Михайлов от клуб „Никон“, а на трето място на почетната стълбичка се изкачиха Мартин Бобев и Пламен Лещаров – и двамата от „Френдшип“.

При момичетата, родени през 2007 – 2008 г. в тази дисциплина първото място заслужи Камелия Лещарова от „Френшип“, като на трето място, с бронзов медал са нейните съотборнички Деница Тодореова и Кристияна Тодорова. Камелия завоюва още два златни медала – в своята възраст и в дисциплината „Кумите“, както и за отборното класиране, спечелено убедително от представителите на КИБИ „Френдшип“. Тимът има завоювани още няколко златни медала – при момчетата, родени през 2005 – 2006 г., на „Ката“ от Михаил Димитров, както и при мъжете от Любомир Вълев. В тази група трети е състезателят на клуба Любомир Анев.

Домакините от клуб „Будо“ спечелиха също няколко златни медала. Алан Априлов е първи при родените през 2003 – 2004 г. на „Кумите“ и при юношите, а при жените със златния медал се окичи Елена Суарез.

Отборно първият тим на клуб „Френдшип“ спечели купата за първенец на турнира при децата на възраст до 11 години, като в тази група вторият отбор на клуба завоюва бронзовите медали. На второ място е клуб „Калоян“, а с бронзови отличия от „Челопеч опен 2017“ си тръгнаха и каратеките на клуб „Ронин“.

Медалите, грамотите и купите на най-добрите състезатели и отбори връчи Сашка Вътева – директор на Дирекция в Общинска администрация – Челопеч.  

 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930