МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

 

На спортната площадка с изкуствено покритие в гр. Пирдоп на 17 септември след обяд се изиграха първите срещи и бе поставено началото на Лига „Средногорие“ и участието й в държавното първенство, организирано от Българската асоциация по мини футбол. За участие са се записали девет отбора – „Пирдоп“, „Орлин“, „Каталунците“, „Миро“  – Пирдоп, „Душанци“, „Средногорец“ – Златица“, „Църквище“,“Ветерани“ – Мирково и „Смяна А“ – Челопеч, съобщи Светозар Стоянов от Общинската администрация.

 

Всяка седмица – в неделя, ще се провеждат по четири мача, с времетраене от по 25 минути на двете полувремена, като всеки път ще има по един почиващ тим. За тази седмица и началото на първенството, това бе ФК „Църквище“. Съдии на двубоите и дежурен статистик се осигуряват от Българската асоциация по мини футбол. За старта на лигата това бяха международният съдия Петко Петков и статистикът Ивайло Симеонов.

Есенният сезон на местното първенство ще продължи до средата на месец ноември, а през пролетта ще започне отново след задължителната зимна пауза. Срещите ще се играят на терените в гр. Пирдоп и в с. Челопеч на Спортен комплекс „Хармония“. Във Фейсбук вече е създадена страница на БАМФ „Средногорие“ и програмата на двубоите вече е на вниманието на интересуващите се.

В неделя на началото на лигата присъства кметът на община Пирдоп Ангел Геров, който удари първия удар за начало на срещата между тимовете на ФК „Пирдоп“ и ФК „Каталунците“. Г-н Геров поздрави футболистите и изрази задоволството си от създаването на Лига „Средногорие“. Той пожела успех на състезателите, като ги призова да се наслаждават на играта помежду си и да доставят удоволствие на почитателите на най-популярната игра.

Мачът на откриването премина с превъзходството на футболистите на „Пирдоп“, които победиха с 10 : 3, като по три гола във вратата на „Каталунците“ отбелязаха Светозар Стоянов, Цветан Михов и Иван Сивков, а един добави Георги Николов. Вторият двубой бе между „Ветерани“ – Мирково и „Смяна А“, като гостите от Челопеч надделяха с 2 : 3 гола. Третата среща противопостави един срещу друг ФК „Орлин“ и ФК „Душанци“, завършил при резултат 7 : 3. Любопитното е, че и тук има футболисти с по три попадения – Иван Спасов от „Орлин“ и Атанас Кънев от с. Душанци. Последни на терена излязоха ФК „Миро“ и ФК „Средногорец“, а срещата между тях завърши 2 : 0.        

 

 

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031