МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

На спортната площадка с изкуствено покритие в гр. Пирдоп на 17 септември след обяд се изиграха първите срещи и бе поставено началото на Лига „Средногорие“ и участието й в държавното първенство, организирано от Българската асоциация по мини футбол. За участие са се записали девет отбора – „Пирдоп“, „Орлин“, „Каталунците“, „Миро“  – Пирдоп, „Душанци“, „Средногорец“ – Златица“, „Църквище“,“Ветерани“ – Мирково и „Смяна А“ – Челопеч, съобщи Светозар Стоянов от Общинската администрация.

 

Всяка седмица – в неделя, ще се провеждат по четири мача, с времетраене от по 25 минути на двете полувремена, като всеки път ще има по един почиващ тим. За тази седмица и началото на първенството, това бе ФК „Църквище“. Съдии на двубоите и дежурен статистик се осигуряват от Българската асоциация по мини футбол. За старта на лигата това бяха международният съдия Петко Петков и статистикът Ивайло Симеонов.

Есенният сезон на местното първенство ще продължи до средата на месец ноември, а през пролетта ще започне отново след задължителната зимна пауза. Срещите ще се играят на терените в гр. Пирдоп и в с. Челопеч на Спортен комплекс „Хармония“. Във Фейсбук вече е създадена страница на БАМФ „Средногорие“ и програмата на двубоите вече е на вниманието на интересуващите се.

В неделя на началото на лигата присъства кметът на община Пирдоп Ангел Геров, който удари първия удар за начало на срещата между тимовете на ФК „Пирдоп“ и ФК „Каталунците“. Г-н Геров поздрави футболистите и изрази задоволството си от създаването на Лига „Средногорие“. Той пожела успех на състезателите, като ги призова да се наслаждават на играта помежду си и да доставят удоволствие на почитателите на най-популярната игра.

Мачът на откриването премина с превъзходството на футболистите на „Пирдоп“, които победиха с 10 : 3, като по три гола във вратата на „Каталунците“ отбелязаха Светозар Стоянов, Цветан Михов и Иван Сивков, а един добави Георги Николов. Вторият двубой бе между „Ветерани“ – Мирково и „Смяна А“, като гостите от Челопеч надделяха с 2 : 3 гола. Третата среща противопостави един срещу друг ФК „Орлин“ и ФК „Душанци“, завършил при резултат 7 : 3. Любопитното е, че и тук има футболисти с по три попадения – Иван Спасов от „Орлин“ и Атанас Кънев от с. Душанци. Последни на терена излязоха ФК „Миро“ и ФК „Средногорец“, а срещата между тях завърши 2 : 0.        

 

 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930