МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

Отборът на „Елаците-Мед“ АД се класира на второ място със 106 точки в Откритата спартакиада на миньорите, организирана от Българската работническа федерация „Спорт и здраве”. Тя се проведе в Гранд хотел Варна между 13 и 17 септември. На първо място със само десет точки повече е отборът на Мини „Марица-Изток“, а на трето със 79 точки е „Асарел Медет“.

В спартакиадата участваха 15 отбора, с над 350 състезатели, като миньорите премериха сили в 12 спортни дисциплини: мини футбол, плажен волейбол, стрийтбол, теглене на въже, дартс, бридж, шахмат, тенис на маса, спортна табла, петанк, плажна борба и вдигане на пудовка.

 

Отборът на „Елаците-Мед“ с. Мирково се наложи безапелационно в силовите дисциплини - вдигане на пудовки и плажна борба, както и в бридж, съобщиха от компанията. Жените са се представили много силно, като завоювали две първи места на волейбол и вдигане на пудовки. Спечелени са били и пет втори места – на баскетбол, дартс, тенис на маса, табла и борба и още четири трети и едно четвърто места. Мъжете са завоювали три купи и златни медали – на шахмат, табла и вдигане на пудовки. Състезателите на компанията са втори на волейбол и бридж, и трети на пентак и тенис на маса. На четвърто място са се класирали в състезанията по баскетбол, вдигане на пудовки и борба. Общо спечелените купи за „Елаците-Мед“ са 24.

Победителите са били наградени от вицепрезидента на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Нанков, председателя на Федерацията на независимите синдикати на миньорите Валентин Вълчев и Десислава Ягодин - президент на Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ и вицепрезидент на Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт.

 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930