МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

 

Отборът на „Елаците-Мед“ АД се класира на второ място със 106 точки в Откритата спартакиада на миньорите, организирана от Българската работническа федерация „Спорт и здраве”. Тя се проведе в Гранд хотел Варна между 13 и 17 септември. На първо място със само десет точки повече е отборът на Мини „Марица-Изток“, а на трето със 79 точки е „Асарел Медет“.

В спартакиадата участваха 15 отбора, с над 350 състезатели, като миньорите премериха сили в 12 спортни дисциплини: мини футбол, плажен волейбол, стрийтбол, теглене на въже, дартс, бридж, шахмат, тенис на маса, спортна табла, петанк, плажна борба и вдигане на пудовка.

 

Отборът на „Елаците-Мед“ с. Мирково се наложи безапелационно в силовите дисциплини - вдигане на пудовки и плажна борба, както и в бридж, съобщиха от компанията. Жените са се представили много силно, като завоювали две първи места на волейбол и вдигане на пудовки. Спечелени са били и пет втори места – на баскетбол, дартс, тенис на маса, табла и борба и още четири трети и едно четвърто места. Мъжете са завоювали три купи и златни медали – на шахмат, табла и вдигане на пудовки. Състезателите на компанията са втори на волейбол и бридж, и трети на пентак и тенис на маса. На четвърто място са се класирали в състезанията по баскетбол, вдигане на пудовки и борба. Общо спечелените купи за „Елаците-Мед“ са 24.

Победителите са били наградени от вицепрезидента на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Нанков, председателя на Федерацията на независимите синдикати на миньорите Валентин Вълчев и Десислава Ягодин - президент на Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ и вицепрезидент на Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт.

 

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031