МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 29 юли в Община Антон официално бе дадено начало на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE). В продължение на 12 седмици, всяка сряда от 17:30 часа, ще се подготвят да започнат свой бизнес 23 записали се за предоставяната от Индустриален клъстер „Средногорие“ подготовка. По осем са участниците от с. Чавдар, и с. Антон, трима са от Пирдоп, а по един има от градовете Златица и Копривщица и селата Мирково и Църквище. Всички те ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи за успешен бизнес. Проектът е инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“ и общините Антон и Чавдар.  На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Донди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Стоил Димитров – зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, Тодор Иванов, ръководител на отдел „Комуникации“ в компанията, Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка За България”, кметовете на Антон Андрей Симов, на Чавдар – Григор Даулов, на Златица – инж. Стоян Генов, председателят на ОбС – Чавдар Мария Томева, както и  Мария Цачева, управител на пекарна „Прованс“, участник в програма BASE с. Мирково през 2018 г. Организаторите бяха представени от инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на сдружението и координатора на програмата BASE Златина Саръева. Прочети още...
   |   

 

След черноморският курорт Несебър и възрожденският град Копривщица, от 13 до 15 октомври община Челопеч бе домакин на третото издание на Международен Офроуд тур. „Изключително сме благодарни на общината и кмета инж. Алекси Кесяков, че приюти тази оспорвана надпревара, за много гостоприемното ни приемане и създадените отлични условия за провеждането му. Освен това, планините тук ни предоставиха уникални терени, което позволи на майсторите на волана и техните навигатори да покажат най-доброто от себе си, по време на трите дни на различни трасета.“ - каза Теодора Велева от фирма „Вивент“ – българският лицензиран организатор за провеждането на състезания от глобалните серии на „Рейнт Форент Челиндж“. Огромна помощ и съдействие оказаха и членовете на местния офроуд клуб „Средногорие“, с председател Пламен Петков, на които тя също изказа огромна благодарност за подготовката на трасетата.

 

Адреналинният формат произхожда от Малайзия и е известен като най-тежкото трофи състезание в света. И по тази причина има по-малък брой участници – обясни за в. „Регион“ г-жа Велева, като допълни, че това са най-добрите автомобили и екипажи в България. Тя изрази задоволството си от факта, че в тежкия състезателен клас нито един от четирите стартирали автомобила не е показал повреда, а в по-лекия клас – „Адвенчър Спорт“, от седемте тръгнали по трасето, само два автомобила са излезли от строя в първия етап, а останалите са финиширали успешно, независимо, че в някои моменти от състезанието са имали технически проблеми и преодоляване на немалко препятствия.

Начало на тура бе дадено в Парк „Корминеш“ – Челопеч, където кметът инж. Алекси Кесяков поздрави екипажите, като им пожела, безаварийно каране, успех и упоритост по време на надпреварата по тежките терени в землището на общината. 

През първия и третия състезателни дни, стартовете бяха в местността „Маята“, южно от с. Челопеч, а във втория – по специално избрани маршрути, силно пресечени местности и извън горските пътища в околностите на хижа „Мургана“ в Стара планина. Екипажите трябваше да преминат няколко скоростни етапа и такива, с по-висока трудност. Силно предизвикателство за тях бе специалният етап „Зоната на здрача“, който се проведе в Стара планина от 21 до 24 часа в събота срещу неделя, в околностите на хижа „Мургана“. През тъмната част от денонощието движението е трудно и затова само два от екипажите са успели да преминат успешно от старта до финала на този етап, каза Теодора Велева. „Всички обаче са много доволни, че успяха да тестват себе си и че изпробват машините си. – Преодоляването на етапа се основана на съобразителността на екипажите, става с много мисъл и бавно, с изключително много лебедки“ – добави тя.

Финалният тур бе в неделя по обяд на трасе в местността „Маята“ и завърши с церемонията по награждаването на победителите. Специалните награди на организаторите – за отборен дух получи екипажът на Владислав Господинов и неговият навигатор Кирил Николаев, а за уникален 4 Х 4 автомобил спечели за втори път от трите издания на тура досега, екипажът на Кирил Цветанов, с навигатор Антон Димов, които въпреки многобройните си технически проблеми, завършили успешно състезанието.  

В клас „Адвенчър Спорт“, на първо място се нареди екипажът Кирил Киров и Севда Тухчиева, първата жена, която участва в този формат. Втори са Живко Жеков и Апостол Апостолов, като двата екипа са с равен брой точки – 567, но според регламента на надпреварата първенецът се определя по броя на етапните победи, а такива повече имат Киров и Тухчиева. На третото място на почетната стълбичка се изкачиха Владимир Шопов и Мартин Симеонов, с 546 т., които участват за трета поредна година.  

В клас „Състезателен“, победител в Челопеч стана най-младият екипаж – Ивайло Павлов и Стефан Банков от Габрово, които събраха в актива си 1520 т. Освен купи за първото място, те получиха и допълнителната награда – да представят страната ни на тура в Малайзия, без да заплащат такса за участие в състезанието. Там в края на годината се събират състезатели от повече от 30 държави от света. На второ място на почетната стълбичка в местността „Маята“ – Челопеч се нареди екипажът на Николай Асов и Стоян Францов, участващи за трета поредна година, с 1477 т. Трети, с 1255 т., са дебютантите в надпреварата Стефан Стояновски и Крум Алексиев.         

Следващото издание на състезанието ще бъде догодина по същото време, и вероятно отново на терени в землището на община Челопеч, заяви Теодора Велева, защото районът е уникален, изключително благодатен и удобен за провеждане на надпреварата. В допълнение към това, тя отбеляза и ползотворното сътрудничество с община Челопеч и Офроуд клуб „Средногорие“.

 

 

 

Август 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31