МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 29 юли в Община Антон официално бе дадено начало на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE). В продължение на 12 седмици, всяка сряда от 17:30 часа, ще се подготвят да започнат свой бизнес 23 записали се за предоставяната от Индустриален клъстер „Средногорие“ подготовка. По осем са участниците от с. Чавдар, и с. Антон, трима са от Пирдоп, а по един има от градовете Златица и Копривщица и селата Мирково и Църквище. Всички те ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи за успешен бизнес. Проектът е инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“ и общините Антон и Чавдар.  На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Донди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Стоил Димитров – зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, Тодор Иванов, ръководител на отдел „Комуникации“ в компанията, Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка За България”, кметовете на Антон Андрей Симов, на Чавдар – Григор Даулов, на Златица – инж. Стоян Генов, председателят на ОбС – Чавдар Мария Томева, както и  Мария Цачева, управител на пекарна „Прованс“, участник в програма BASE с. Мирково през 2018 г. Организаторите бяха представени от инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на сдружението и координатора на програмата BASE Златина Саръева. Прочети още...
   |   

Община Пирдоп влезе трайно в календара на БФЛА

На отлично подготвено трасе с дължина от 1000 м., в местността „Света Петка“ в парк „Борова гора“, южно от гр. Пирдоп, на 28 октомври се проведе Националният шампионат по Крос „Кънтри“ за всички възрастови групи. Състезанието премина под патронажа на кмета на общината Ангел Геров, който даде старт на бяганията в отделните категории и връчи медалите на победителите.

Шампионатът се организира от Българската федерация по лека атлетика, с генералното партньорство на Община Пирдоп, Индустриален клъстер „Средногорие“, „Аурубис България“ и Спортен клуб „Средногорски атлет“. Главен съдия на състезанието бе Красимир Вълканов, а представител на БФЛА бе спортният директор Деян Драшков.

 

На 27 октомври във Виртуалния музей в Пирдоп се проведе техническата конференция за състезанието, на която присъства и президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. Участие в надпреварата взеха всички елитни състезатели в този спорт, представители на клубовете „Добруджа 99“ – Добрич, „Тракия“ – Пловдив, „Локомотив София Никола Карапетров“, Спортен клуб „Цвети Кирилова“ – София, „Дунав“ – Русе, „Атлетик 90“ – Луковит, „Сратеш Атлетик“ – Ловеч, „Евър“ – Варна и др. Общо над 200 атлети се състезаваха за призовите места, пробягвайки различните дистанции, за момичета и момчета до 16 години, девойки и младежи младша (до 18 години) и старша (над 18 години) възраст, девойки и младежи под 23 години, жени и мъже.

Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп се представи с петима свои състезатели при момичетата и момчетата – Гергана Георгиева, Александър Янев и Петър Панов, както и Елица Тодорова при девойките старша възраст и Любомир Дишлянов при мъжете. Участието на Елица в по-горната възрастова група е станало по настояване на ръководителите на БФЛА, тъй като състезанието бе подборно за националните отбори в този спорт за предстоящата Балканиада по Крос „Кънтри“, и в перспектива за Европейския шампионат.

Националното първенство премина при перфектна организация, макар времето да не бе много благоразположено към атлетите – бе доста студено, а на моменти и ветровито. Почти всички ръководители на отбори и спортният директор на БФЛА Деян Драшков споделиха, че пирдопското трасе е най-доброто в момента в страната, с отлична денивелация, изкачвания, виражи, затревени и макадамови участъци и позволи на състезателите да бягат с бързо темпо.

Г-н Драшков сподели за в. „Регион“, че оценката за провеждането на първенството е висока. Той изрази благодарности към общинското ръководство и кмета Ангел Геров, както и на клуб „Средногорски атлет“ за подкрепата на шампионата, подготовката на трасето и останалите дейности по провеждането му.

Момичетата се състезаваха на дистанция от 2 км. – две обиколки на трасето, като първа, с време 7:51.4 мин., пресече финалната линия Ния Вичева от клуб „Орловец 93“ – Габрово, следвана от Стефани Йолова и Лора Христова от Клуб „Стратеш Атлетик“ – Ловеч.

При момчетата на дистанция 3 км. златния медал спечели Петър Димов от „Добруджа 99“. Пирдопските атлети Александър Янчев и Петър Панов са 19-ти и 20-ти от 30 състезатели в тази група. Девойките и юношите под 18 години бягаха, съответно по 3 и 4 обиколки на трасето, като първи пристигнаха на финала Дева-Мария Драгиева от СК „Атлет“ – Мездра и Иван Иванов от клуб „Супер спорт“ – Варна. При старшата възраст за девойките и юношите, които трябваше да преодолеят по 4 и 6 км., победители са Силвия Георгиева от „Евър“ – Варна и Мартин Проданов от СК „Актив 2013“ – Пловдив. В групата на по-големите девойки отлично бягане направи пирдопската атлетка Елица Тодорова, която е на 16 години, но завърши четвърта, преодолявайки четирите обиколки на трасето за 16:03 мин.

При девойките до 23 години първа е Диляна Минкина, която до преди година се състезаваше от името на Пирдоп, а сега е студентка и се подготвя в клуб „Цвети Кирилова“ – София. Тя пробяга шестте километра за 23:06 мин. С точно четири по-бързо от следващата я състезателка Любомира Иванова от клуб „Юниверсал“. При младежите в тази възраст първи е Иво Балабанов от СК „Атлет“ – Мездра, пристигнал на финала след 8 обиколки на трасето за 26:47 мин. На дистанцията от 8 км. за жени първа е Маринела Нинева от „Локомотив“ – Дряново, с време 30:48 мин. При мъжете на 10 км. победи  най-добрият бегач у нас в момента Митко Ценов, следван от своя треньор Йоло Николов, и двамата от СК „Атлет“ – Мездра, а трети е Иван Попов от „Берое“ – Стара Загора. Любомир Дишлянов от Спортен клуб „Средногорски атлет“ е в средата на подреждането измежду 31 състезатели.    

Добрата новина за Пирдоп от приключилото национално първенство по Крос „Кънтри“ е, че Елица Тодорова е включена в представителния тим на страната, който ще участва на Балканиадата по този спорт. Освен това, в календара на БФЛА за следващата година вече е заложен крос „Кънтри“ в Пирдоп, увери Деян Драшков. Той изрази надежда, че и тогава, както и при отминалия вече шампионат, тук ще си дадат среща и ще премерят силите си най-добрите атлети на у нас.       

 

 

 

Август 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31