МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

Със съкрушителен разгром за домакините завърши отложеният заради проливния дъжд мач между отборите на ФК ”Мирково” и ФК ”Правец”. Двубоят се игра на 11 ноември на стадиона на Спортния комплекс в Мирково. Този път времето беше идеално за провеждане на срещата, но организирана и силна  игра от отбора на ФК ”Мирково” нямаше. 

Надмощието беше изцяло на страната на гостуващия млад отбор на „Правец”, с тотално игрово предимство през цялото време на мача. Правенчани владееха добре топката, пасовете им бяха точни, атаките бързи и резултатни. Домакините често губеха топката, не успяваха да се разгърнат на терена, защитата беше много слаба и дотичваше да брани своята врата, както се казва „след дъжд качулка”.

 

Първият гол гостите отбелязаха към 25-та минута и докато футболистите на домакините се разправяха помежду си кой прав, кой крив, последва втори гол. За кратко футболистите на „Мирково” оказаха отпор, показаха добра игра и успяха да върнат едно попадение във вратата на гостите си, но радостта от него се оказа кратка. Защото последва трети гол в тяхната врата. Така първото полувреме завърши с резултат 3:1 в полза на отбора на ФК ”Правец”.

През втората част на срещата положението остана същото, като играта се водеше предимно в полето пред мирковската врата. Атаките, съответно състезателите на ФК „Правец“ не спираха, психологическото и физическо предимство беше изцяло на страната на гостуващия отбор. И това пролича и от крайния резултат в края на двубоя.

А разправиите между футболистите на ФК „Мирково“ продължиха и  страничният съдия беше обвинен в пристрастие към гостите. Страстите се нагорещиха, след намесата на съдии, охрана и треньори, не се стигна до по-сериозни стълкновения, но пък беше даден жълт картон за грубо отношение. Срещата завърши с краен резултат 7:1 за ФК ”Правец”. При този развой на събитията на терена и в двубоя,        най-вероятно отборът на „Мирково” ще запази предпоследно място в групата за приключилия вече есенно-зимен сезон на ОФГ Зона „Изток“.  А какво и как в играта на мирковчани трябва да се промени имат думата треньорът и самите футболисти през зимната пауза и в срещите си през пролетта.

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930