МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Трима с наградата „Даскал Тодор Пирдопски“    Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, бе отбелязан в гр. Пирдоп с празник в прослава на буквите, делото на първоучителите Св. Св. Кирил и Методий и техните днешни последователи – учителите. За присъстващите жители и гости на града, които в трудната ситуация, уважиха поканата на общинското ръководство, водосвет за здраве и благоденствие на българския народ отслужи отец хаджи Недко Бръмбаров. Предстоятелят на местния храм отправи благодарствени думи към завещаното ни от двамата Солунски братя и труда на педагозите, които предават словото ни на своите ученици. Отец хаджи Недко пожела здраве и изрази възхвалата на всички българи към труда на медиците, които се борят с Ковид-19. Стих за родната азбука и нейните творци рецитира малката Нелина Кесова.  Приветствие към дейците на просветата и културата и за достиженията на нашата писменост през вековете произнесе кметът на общината Ангел Геров. Той изрази гордостта на българския народ, разпространил сред целия славянски свят азбуката и словото. „От малка България през девети век тръгва писменото слово, за да даде духовна храна на всички славяни, – подчерта г-н Геров. – Двадесет и четвърти май не е само най-светлият български празник, а и най-необикновеният български ден, едничкият, в който общността ни е озарена от трептящия ореол на духовното дело на светите братя Кирил и Методий“ – каза той. Кметът на Община Пирдоп изрази почитта на съвременниците ни към всички, посветили своя труд за укрепване на знанието – учителите, дейците на културата, преподавателите във висшите учебни заведения и научните работници, поети и писатели. Прочети още...
   |   

 

Със съкрушителен разгром за домакините завърши отложеният заради проливния дъжд мач между отборите на ФК ”Мирково” и ФК ”Правец”. Двубоят се игра на 11 ноември на стадиона на Спортния комплекс в Мирково. Този път времето беше идеално за провеждане на срещата, но организирана и силна  игра от отбора на ФК ”Мирково” нямаше. 

Надмощието беше изцяло на страната на гостуващия млад отбор на „Правец”, с тотално игрово предимство през цялото време на мача. Правенчани владееха добре топката, пасовете им бяха точни, атаките бързи и резултатни. Домакините често губеха топката, не успяваха да се разгърнат на терена, защитата беше много слаба и дотичваше да брани своята врата, както се казва „след дъжд качулка”.

 

Първият гол гостите отбелязаха към 25-та минута и докато футболистите на домакините се разправяха помежду си кой прав, кой крив, последва втори гол. За кратко футболистите на „Мирково” оказаха отпор, показаха добра игра и успяха да върнат едно попадение във вратата на гостите си, но радостта от него се оказа кратка. Защото последва трети гол в тяхната врата. Така първото полувреме завърши с резултат 3:1 в полза на отбора на ФК ”Правец”.

През втората част на срещата положението остана същото, като играта се водеше предимно в полето пред мирковската врата. Атаките, съответно състезателите на ФК „Правец“ не спираха, психологическото и физическо предимство беше изцяло на страната на гостуващия отбор. И това пролича и от крайния резултат в края на двубоя.

А разправиите между футболистите на ФК „Мирково“ продължиха и  страничният съдия беше обвинен в пристрастие към гостите. Страстите се нагорещиха, след намесата на съдии, охрана и треньори, не се стигна до по-сериозни стълкновения, но пък беше даден жълт картон за грубо отношение. Срещата завърши с краен резултат 7:1 за ФК ”Правец”. При този развой на събитията на терена и в двубоя,        най-вероятно отборът на „Мирково” ще запази предпоследно място в групата за приключилия вече есенно-зимен сезон на ОФГ Зона „Изток“.  А какво и как в играта на мирковчани трябва да се промени имат думата треньорът и самите футболисти през зимната пауза и в срещите си през пролетта.

 

 

 

Юни 2020
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930