МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

В неделя – 12 ноември, се изигра последният кръг от есенния полусезон на Лига по мини футбол „Средногорие“. Първият мач бе между последните в класирането, между МФК „Средногорец“ Златица и ФК „Душанци“, като двата отбора направиха зрелищно 3 : 3, съобщи Светозар Стоянов. 

В дербито на сезона, отборите на ФК „Пирдоп“ и ФК „Орлин“ напълно оправдаха очакванията, като изиграха велик мач, с много обрати и спиращи дъха отигравания. Още от първите минути двата тима се хвърлиха в свирепа битка и само в рамките на 3 минути, паднаха 3 гола. „Орлин“ поведе, а футболистите на „Пирдоп“ съумяха да обърнат до 2:1. „Оранжевите“ не се примириха и на два пъти изравняха резултата до 2 : 2 и 3 : 3. Благодарение на многото си смени обаче, както и на повечето тренировки през сезона, ФК „Пирдоп“ поведе с 5 : 3 и до голяма степен реши мача в своя полза. В последните минути на двубоя Иван Спасов от „Орлин“ успя да отбележи четвърти гол за своя отбор, с който се утвърди като най-добрия голмайстор в Лига „Средногорие“, но силите на играчите не стигнаха за повече. Така, ФК „Пирдоп“ запази първото си място и е едноличен лидер в класирането. 

 

В последния мач „Смяна А“ – Челопеч победи ФК „Църквище“ с 6:3, като дори определяният за най-добър вратар в лигата - Марио Балканджиев, не успя да помогна на отбора от Църквище. Така „Смяна А“ се изкачи в класирането и ще зимува на третото място, преди мачовете през пролетта. 

Мачът между „Мирково“ - ветерани и ФК „Каталунците“ не се състоя, заради отказа на отбора от Пирдоп  да играе в първенството. Предстои да се разбере, дали този тим ще участва в мачовете напролет. 

Между втория и третия мач се проведе състезание между голмайсторите „Бърз или мъртъв“, в което най-добрите реализатори от лигата трябваше да премерят сили, с индивидуални атаки от центъра, сами срещу вратаря. Най-бързи и точни бяха Иво Андреев от МФК „Средногорец“, отбелязал попадение само за 3 секунди и 14 стотни и Иван Спасов от „Орлин“ поразил вратата за 3 секунди и 80 стотни. 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930