МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

На 18 ноември в София се проведе състезание по правилника на Световната карате федерация към Българска национална федерация по карате за купа „Ронин“. В него взе участие и клубът за източни бойни изкуства „Френдшип“ – Пирдоп, с ръководител сенсей Ресми Бобев. Надпреварата за купата беше насочена изцяло към децата до 14 години.

Каратеките от КИБИ „Френдшип“ отново се представиха на познатото си високо ниво и се върнаха с няколко медала. В дисциплината „Ката“ Алиса Камбер завоюва златен медал. Камелия Лещарова окичи гърдите си с два бронзови медала и на „Ката“, и на „Кумите“. С бронзов медал на „Кумите“ е и Деница Тодореова, Михаела Димитрова спечели също два медала в двете дисциплини, съответно – сребърен ни бронзов. На семейна „Ката“ Асан Бобев и Мартин Бобев се пребориха за второ място и завоюваха сребърни медали.

 

Въпреки доброто си представяне Цони Джамярова, Ивана Маринова, Генади Димитров и Цано Цанов останаха без призови места. По време на състезанието децата бяха придружени от Николета и Айлин Бобеви.

Двайсет дни по-рано, на 28 октомври, на Будо фестивала „Млади приятели на полицията“ също по правилника на Световната карате федерация към Българска национална федерация по карате, състезателите от КИБИ „Френдшип“ отново завоюваха медали. Цони Джамярова се класира четвърта на „Ката“ и „Макевара“. Камелия Лещарова завоюва златния медал в тази дисциплина и бронзов на „Кумите“. Деница Тодореова спечели две отличия - бронз на „Ката“ и сребро на „Макевара“. Михаела Димитрова стана трета в дисциплината „Ката“ и се завърна с Пирдоп с бронзов медал. Мартин Бобев също взе участие  в дисциплината „Ката“. Въпреки че остана без медал, той се отличи с много добро представяне.

Това бяха и последните две състезания за каратеките от клуба за отминаващата вече година. Сенсей Ресми Бобев е изключително доволен от представянето на всички свои възпитаници. Той оцени високо работата на представителите от клуба по източни бойни изкуства „Френдшип“ и пожела през 2018 г. още по-усилена работа, която да донесе повече медали на младите спортисти.

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930