МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

 

На 18 ноември в София се проведе състезание по правилника на Световната карате федерация към Българска национална федерация по карате за купа „Ронин“. В него взе участие и клубът за източни бойни изкуства „Френдшип“ – Пирдоп, с ръководител сенсей Ресми Бобев. Надпреварата за купата беше насочена изцяло към децата до 14 години.

Каратеките от КИБИ „Френдшип“ отново се представиха на познатото си високо ниво и се върнаха с няколко медала. В дисциплината „Ката“ Алиса Камбер завоюва златен медал. Камелия Лещарова окичи гърдите си с два бронзови медала и на „Ката“, и на „Кумите“. С бронзов медал на „Кумите“ е и Деница Тодореова, Михаела Димитрова спечели също два медала в двете дисциплини, съответно – сребърен ни бронзов. На семейна „Ката“ Асан Бобев и Мартин Бобев се пребориха за второ място и завоюваха сребърни медали.

 

Въпреки доброто си представяне Цони Джамярова, Ивана Маринова, Генади Димитров и Цано Цанов останаха без призови места. По време на състезанието децата бяха придружени от Николета и Айлин Бобеви.

Двайсет дни по-рано, на 28 октомври, на Будо фестивала „Млади приятели на полицията“ също по правилника на Световната карате федерация към Българска национална федерация по карате, състезателите от КИБИ „Френдшип“ отново завоюваха медали. Цони Джамярова се класира четвърта на „Ката“ и „Макевара“. Камелия Лещарова завоюва златния медал в тази дисциплина и бронзов на „Кумите“. Деница Тодореова спечели две отличия - бронз на „Ката“ и сребро на „Макевара“. Михаела Димитрова стана трета в дисциплината „Ката“ и се завърна с Пирдоп с бронзов медал. Мартин Бобев също взе участие  в дисциплината „Ката“. Въпреки че остана без медал, той се отличи с много добро представяне.

Това бяха и последните две състезания за каратеките от клуба за отминаващата вече година. Сенсей Ресми Бобев е изключително доволен от представянето на всички свои възпитаници. Той оцени високо работата на представителите от клуба по източни бойни изкуства „Френдшип“ и пожела през 2018 г. още по-усилена работа, която да донесе повече медали на младите спортисти.

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031