МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

На 25 ноември в Перник се проведе междуобластно първенство по волейбол за кадети. Момчетата от клуба на Пирдоп, които се подготвят под ръководството на Теодор Колев, също взеха участие в надпреварата, като бяха в група с отборите на Самоков и Благоевград. И в двата мача нашите представители надвиха бяха по-добри и закономерно приключиха срещите си с по 2 : 0. Успехът им ги изведе до двубоя, който трябваше да определи продължаващите тимове в следващия етап на държавното първенство по волейбол.

Регламентът предвиждаше загубилият тим да прекрати участие в надпреварата. Така в решителния сблъсък момчетата от Пирдоп се изправиха срещу отбора на Кюстендил, като и в този мач с много добра концентрация и хъс в играта победиха с 2 : 0. И напълно заслужено представителите на волейболната школа на Пирдоп се наредиха сред най-добрите състави в тази възраст и през пролетта очакват следващите си противници.

 

Този успех не е случаен, тъй като вече втора година председател на клуба е Елисавета Джурова и в момента организацията е много добра, каза г-н Колев. Всеки знае задълженията си и отборът очаквано пое в правилната посока. На първо място бе взето решение усилията да се концертират в няколко възрасти, в които и състезателите, и техните родители, показват сериозно отношение и уважение към този спорт. Тази година клубът ще покрие пет възрастови групи, като най-малките са още във 2 - 3 клас.

През пролетта за волейболистите, с треньор Теодор Колев, предстоят още много срещи, но след успешните игри в последно време всички ги очакват с нетърпение. С наближаващите празници волейболният клуб на Пирдоп, председателят и треньорът му поздравяват всички читатели на вестник „Регион“ като им пожелават здраве, щастие, позитивизъм и положителни емоции в домакинските двубои на отбора.

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930