МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

Изпрати най-успешната си състезателна година

 

На 23 декември в едно от заведенията в гр. Пирдоп се състоя традиционната предновогодишна среща на членовете на Клуб за източни бойни изкуства „Френдшип“. На празничното събитие този път присъстваха и много от родителите на малките каратеки.

С благодарствени думи за упорития труд по време на тренировките и за постигнатите успехи на всички свои възпитаници и за подкрепата на техните близки, се обърна председателят на клуба сенсей Ресми Бобев. Той обясни, че през годината е закупил с лични средства татами, а събраните по инициатива на родителите средства за тази цел, бяха използвани за коледното парти на клуба. 

 

Сенсей Ресми Бобев заяви, че изтичащата 2017 г. е най-успешната до момента в историята на клуба. Завоювани са десетки златни, сребърни и бронзови отличия, купи и престижни награди. Сенсей Бобев покани своите каратеки да покажат отличията си и тези, които ги бяха взели със себе си, гордо закичиха гърдите си с тях. Михаела е спечелила 12 отличия, Деница е с единадесет, Любомир има седем, а Мартин и Тони са с по пет и др.

Най-успешният състезател на КИБИ „Френдшип“ е Камелия Лещарова, която им впечатляващите 16 спечелени златни, сребърни и бронзови медали. Доказателство за нейния талант и положения много труд са двете златни отличия на националното първенство в дисциплината „Ката“ и отборно, както и трите златни отличия на състезанията за националната купа в дисциплините „Ката“, „Кумите“ и отборно и златото на „Будо“-фестивала. Камелия Лещарова е и бронзов медалист от световно първенство в своята възраст, похвали я сенсей Ресми Бобев.

Той отправи благодарности и към Айлин Бобева, постигнала успехи на световно и европейско първенство през годината, както и на състезания в чужбина, и към бащата на Мартин, който след усърдна подготовка със своя син, двамата са защитили честта на пирдопския клуб в дисциплината „Семейна ката“, като са извоювали измежду 14 други двойки сребърен медал, отстъпвайки само на победителите – баща и неговата 15-годишна дъщеря, дългогодишен състезател по карате.

Всеки един от възпитаниците на КИБИ - Пирдоп получи по календар на клуба, а най-добрите каратеки и специални купи. Най-голямата клубна награда – специално надписана купа, бе за Камелия Лещарова. Сенсей Ресми Бобев не забрави и местните средства за информация, които бяха отличени с грамоти за публикациите си за изявите и успехите на КИБИ „Френдшип“.

Коледното парти на каратеките продължи с веселие и голяма празнична торта, приготвена от Николета Бобева.

 

 

 

Декември 2019
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031