МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

Елица Тодорова е новата шампионка на 1500 и 800 м. в зала за девойки младша възраст (до 18 години) съобщи треньорът на атлетката от Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп, Ваньо Масларски. На първенството, проведено на 20 и 21 януари в столичната „Асикс Арена“, тя доказа, че школата в града е сред най-добрите в страната и заслужено завоюва отличията и първото място в двете дисциплини.

В съботния старт Елица Тодорова е надделяла в спора за първото място с много силно темпо, което наложила на опонентките си в края на дистанцията, завършвайки за 5:04.10 мин. На второ място се е наредила представителката на клуб „Орловец – 93“ – Габрово, Ния Вичева, свреме 5:07.97 мин., а трета е преминала през финалната линия Наталия Кременска от отчора на „Черно море Атлетик“ – Варна, спирайки хронометрите на 5:08.95 мин. 

При юношите титлата на 1500 м. е заслужил Еркан Низам от „Евър“ –Варна. Той е финиширал за 4:19.89 мин. след него е Мартин Балабанов от клуб „Джордан“ – Благоевград, с 4:27.54, а трети, с бронзов медал е Теодор Иванов от „Черно море Атлетик“, с време от 4:30.14 мин.

 

В неделя – 21 януари, атлетката от Пирдоп Елица Тодорова е стартирала на по-късата дистанция (800 м.), като и в нея безапелационно е надбягала своите противнички на пистата. Така в рамките само на два дни нашата девойка окичи гърдите си с два златни медала.

На състезанието в София, което е за юноши и девойки до 18 години, е участвала още една състезателка на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Гергана Георгиева. Тя е само на 14 години, докато нейните противнички са били с по две и повече години по-големи от нея. Треньорът Ваньо Масларски обясни, че желанието е било момичето, което все още е във възрастовата група на атлетките до 16 години, да натрупа опит и да се пробва на официално състезание в зала за настоящата година. Тъй като първенството за момичетата и момчетата ще е през месец февруари.

След спокойно темпо и представяне, Гергана е записала в събота време от 72:00 мин. на дистанцията 400 м., а в неделя, на старта на 800 м. – 2:47 мин., класирайки се на 14 място.

За двете атлетки от Пирдоп стартовете в зала „Асикс Арена“ са първи официални за Новата година. Те нямат много тренировки и подготовка на закрито, обясни г-н Масларски, като добави, че първите места и завоюваните златни медали от Елица Тодорова са отличен старт за това време на годината за нея. Възможностите й, каза той, са по-големи и може да постигне по-добри времена, уверен е специалистът.  

 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930