МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

С нови спортни постижения и национален рекорд на Балканиада в Истанбул

 

Талантливата състезателка по лека атлетика от град Пирдоп Диляна Минкина продължава да постига нови спортни върхове и да бележи национални рекорди. На 17 февруари в гр. Истанбул, Турция, на Балканските игри, Диляна Минкина се нареди сред медалистите, като спечели бронзов медал и подобри националния рекорд на 3 000 м. – 9:24:46 мин., за девойки до 23-годишна възраст.

Този успех има своята история и целеустременост на едно младо момиче, отдадено на спорта. От началото на 2017 година успешната ни спортистка, доказала в родния си град своите качества, добра спортна подготовка в СКЛА „Средногорски атлет“, с треньор Ваньо Масларски и неоспоримия си хъс за победа, реши да надгради спортната си кариера  в клуб по лека атлетика в град София, с треньор Цветелина Кирилова – национална рекордьорка и полуфиналистка на олимпийски игри и световно първенство.

Добрият тандем между Диляна и Цветелина Кирилова, изключително упоритата и постоянна тренировъчна дейност, възможностите за тренировка в подходящи за целта условия, водят до завоюваните високи отличия, с които беше завършен зимния състезателен сезон.

 

Треньорът – Цветелина Кирилова, споделя: – Зимният състезателен сезон е много прецизен и не всеки успява да се съхрани здрав и покаже възможностите си. Сезонът започна несигурно за Диляна, поради малкото на брой състезания в България, 1-во място  на 3000 м. и 2-ро място на 1500 м. На националното първенство на закрито Диляна показа прилични резултати. Нужни й бяха състезания с по-голяма конкуренция, за да развие максимално потенциала си. За щастие истанбулската писта се оказа нейният връх. Диляна завърши сезона по най-благоприятния начин. Продължаваме да се готвим за лятото. Ще избегнем студените дни в някоя по-топла страна, за да може мускулатурата на атлетката да работи пълноценно и градивно. Предстоят състезания и надявам се подобрения на личните резултати. Пътят до този успех се осъществи благодарение на “Аурубис България”. Успяхме с подкрепата на компанията да проведем пълноценна високопланинска подготовка, възстановителни процедури и всичко необходимо за провеждане на подготвително - тренировъчно - състезателен цикъл.

“Аурубис България” споделя: – Поздравления за Диляна! С удоволствие следим нейното развитие и се радваме на всеки постигнат резултат, по-добър от предишния. Желаем и успешен предстоящ нов сезон!“

Подкрепата на “Аурубис” за развитие на спортни таланти е един от приоритетите в социалната програма на компанията. Спортът е като бизнеса, той изисква качества като висока самодисциплина, упорита работа и екипен дух. Затова “Аурубис България” ще продължава да възпитава тези толкова необходими качества в младите хора на Средногорието.

 

 

 

Декември 2019
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031