МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

С нови спортни постижения и национален рекорд на Балканиада в Истанбул

 

Талантливата състезателка по лека атлетика от град Пирдоп Диляна Минкина продължава да постига нови спортни върхове и да бележи национални рекорди. На 17 февруари в гр. Истанбул, Турция, на Балканските игри, Диляна Минкина се нареди сред медалистите, като спечели бронзов медал и подобри националния рекорд на 3 000 м. – 9:24:46 мин., за девойки до 23-годишна възраст.

Този успех има своята история и целеустременост на едно младо момиче, отдадено на спорта. От началото на 2017 година успешната ни спортистка, доказала в родния си град своите качества, добра спортна подготовка в СКЛА „Средногорски атлет“, с треньор Ваньо Масларски и неоспоримия си хъс за победа, реши да надгради спортната си кариера  в клуб по лека атлетика в град София, с треньор Цветелина Кирилова – национална рекордьорка и полуфиналистка на олимпийски игри и световно първенство.

Добрият тандем между Диляна и Цветелина Кирилова, изключително упоритата и постоянна тренировъчна дейност, възможностите за тренировка в подходящи за целта условия, водят до завоюваните високи отличия, с които беше завършен зимния състезателен сезон.

 

Треньорът – Цветелина Кирилова, споделя: – Зимният състезателен сезон е много прецизен и не всеки успява да се съхрани здрав и покаже възможностите си. Сезонът започна несигурно за Диляна, поради малкото на брой състезания в България, 1-во място  на 3000 м. и 2-ро място на 1500 м. На националното първенство на закрито Диляна показа прилични резултати. Нужни й бяха състезания с по-голяма конкуренция, за да развие максимално потенциала си. За щастие истанбулската писта се оказа нейният връх. Диляна завърши сезона по най-благоприятния начин. Продължаваме да се готвим за лятото. Ще избегнем студените дни в някоя по-топла страна, за да може мускулатурата на атлетката да работи пълноценно и градивно. Предстоят състезания и надявам се подобрения на личните резултати. Пътят до този успех се осъществи благодарение на “Аурубис България”. Успяхме с подкрепата на компанията да проведем пълноценна високопланинска подготовка, възстановителни процедури и всичко необходимо за провеждане на подготвително - тренировъчно - състезателен цикъл.

“Аурубис България” споделя: – Поздравления за Диляна! С удоволствие следим нейното развитие и се радваме на всеки постигнат резултат, по-добър от предишния. Желаем и успешен предстоящ нов сезон!“

Подкрепата на “Аурубис” за развитие на спортни таланти е един от приоритетите в социалната програма на компанията. Спортът е като бизнеса, той изисква качества като висока самодисциплина, упорита работа и екипен дух. Затова “Аурубис България” ще продължава да възпитава тези толкова необходими качества в младите хора на Средногорието.

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930