МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

В деня на националния празник в гр. Мездра се проведе Шестнадесетият републикански шосеен пробег „Трети март“, в който много силно участие записаха пирдопските лекоатлети, съобщи за в. „Регион“ треньорът Ваньо Масларски.

В състезанието взели участие над 200 състезатели от цялата страна, представители на всички клубове, които подготвят бегачи. Първа повела съотборниците си към успехи най-малката състезателка от Спортен клуб „Средногорски атлет“ Станислава Проданова. Атлетката, която е само на 10 години, стартирала на дистанцията от 500 м. в група с още 26 деца и се представила отлично за малкото време, през което се подготвя в редиците на отбора. Тя завоювала третото място в своята възрастова категория на родените през 2008 г. деца.

 

Втора на старт застанала Зорница Семерджиева от с. Челопеч, която е родена през 2005 г. На дистанцията от 800 м. на шосето, нашата представителка не дала никакъв шанс на останалите 24 момичета в групата, завоювайки първото място. И тя, както и Станислава, се занимават с лека атлетика само от три месеца.

Втората златна медалистка от Пирдоп на шампионата в гр. Мездра, станала Гергана Георгиева, на дистанцията от 1000 м. Тя е на 14 години и спорила за първото място заедно с още 26 момичета от водещи клубове в страната. При девойките младша възраст представителката Клуб „Средногорски атлет“ и най-добра в страната в момента – Елица Тодорова, спечелила безапелационно първото място на дистанцията от 1500 м., в конкуренцията на още 21 състезателки.

При мъжете на седмо място се е класирал на 5000 м. Любомир Дишлянов, който бягал в група с най-добрите бегачи на дълги разстояния у нас Митко Ценов и Йоло Николов.     

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930