МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

Усилията и постоянството в работата на преподавателя по физическа култура и треньор по волейбол в СУ „Саво Савов“ – Пирдоп Теодор Колев, упоритият труд в тренировките на неговите възпитаници дадоха отличен резултат. Тимът на кадетите на гимназията извоюва правото си да се нареди сред най-силните тимове в тази възраст в страната. 

На 10 и 11 февруари в Ихтиман се състоя последният турнир преди да се отсеят най-добрите отбори в страната, за радост на почитателите на волейболната игра, момчета на Пирдоп със своята страхотна игра и здрави нерви, се представиха отлично, не пести емоциите си и удовлетворението от постигнатото г-н Колев. Ръководеният от него тим победи и в двете срещи, а преди това спечели и областното първенство и междуобластното в Перник. „Така след 10 години упорит труд спортистите ни отново имат възможност да мерят сили с отбори от калибъра на ЦСКА и „Левски“ – казва той. – Не мога да не отчета лидерските качества на Стефан Стефанов, Ценомир Иванов, които се утвърждават като едни от най-добрите на своя пост, на Николай Иванов, който се превръща в един изкусен диригент, на Петрослав, Виктор, Алек и Ники Геров за сърцатата игра и, разбира се, на другите момчета, които помагаха, с каквото могат“.

 

Успехите не идват случайно. С президента на клуба Елисавета Джурова в последните две години са предприети редица промени в организацията на работата и подготовката на съставите, които Теодор Колев ръководи. Това позволява те да се развиват по-целенасочено, създават се и по-добри условия  за тренировки и провеждане на срещите.

„Този успех се дължи и на хората, които винаги ни помагат от „Аурубис България“, „Елаците-Мед“ и на директора на училището г-н Четьов, без когото едва ли щеше да има отбор сега, на кмета г-н Ангел Геров, който се е ангажирал и да се преобрази спортната зала, за да може да тренираме и събираме повече публика, - казва Теодор Колев. – Защото нашият град е волейболен и обича този спорт“.

Треньорът пожела своите състезатели да са здрави и да продължават все така да се трудят и да печелят страхотни победи, за радост на местната волейболна публика.

 

В СУ „САВО САВОВ“ – ПИРДОП

 Аеробик предизвикателство

 

В салона на СУ „Саво Савов“ – Пирдоп, където се провеждат часовете по физкултура и различни спортни инициативи, на 13 март се проведе необичайно състезание.

По идея на учениците от 10 а клас в училището имаше Ден на предизвикателството. Тя се зародила в часовете за изучаване народни хора, като младежите предложили да се включат в тях и упражнения по аеробика. А заедно с това решили да предизвикат своите връстници и приятели от другите класове на състезание – кой ще издържи на заниманията по този спорт в продължение на 45 минути.

Под музиката на подходящи мелодии, девойки и младежи от класа показваха на включилите с в Деня на предизвикателството над тридесет ученици от различни възрасти, стъпки и упражнения от спорта аеробика. А за тези, които не се откажат до края на контролното време – имаше специална награда – торта.

След старта и засичане на времето от преподавателя Теодор Колев, надпреварата и предизвикателството започна. Получи страхотна битка на дух, воля и издръжливост. Учениците от 10 а клас положиха максимум от своите усилия, за да да откажат участниците от състезанието, защото регламентът му предвиждаше, ако никой не издържи в тези 45 минути на темпото и упражненията, наградата остава за тях.

И постепенно един след друг,като се започна много скоро след началото, отделни участници в Деня на предизвикателството, започнаха да се отказват и да напускат редиците на спортуващите. До края обаче издържаха Християн Стефанов от 11 а клас и един от най-малките участници – Станимир Кочев от 5 а клас. Двамата си разделиха вкусната награда.

 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930