МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

 

На 16, 17 и 18 март в град Кърджали се проведе петото юбилейно международно издание на „Кърджали офроуд фест ‘2018”, което беше съпроводено с много адреналин и спортен хъс, както на състезателите, така и на любителите на автомобилния спорт. Домакин на спортната проява беше Община Кърджали, като надпреварата се състоя под патронажа на кмета Хасан Азис. Организацията беше поверена на местните офроуд клубове на доайена на този вид ралита у нас Тодор Христов и директора на състезанието Атанас Арабаджиев. Кметът Хасан Азис, който също е любител на офроуд състезанията, се включи в почетната обиколка с АТВ по трасето край Водното огледало в града.

На старта в престижното състезание застанаха над 150 машини в шест категории, най-много от България. От нашата страна участваха 84 екипажа, от Гърция  - 40, Турция  се представи с 24 пилоти и навигатори, Дубай – с 2, които мериха сили и майсторство зад волана в първата офроуд надпревара за годината у нас.

 

Състезанието беше с намалени трасета поради придошлите реки в района. Въпреки лошото време стотици жители на Южна България и града – домакин наблюдаваха надпреварата и със засилен интерес проследиха представянето на участниците.

В петото издание на офроуд феста участие взеха и известни състезатели, като европейският шампион за 2016 година Николай Гочев, балканският шампион Рулос Тсекмес от Гърция, атрактивната Рени Христова с ATV. На старта застана и екипажът от град Пирдоп с пилот Любомир Ангелов и навигатор Мария Иванова. Те премериха сили със своите конкуренти в сериозната тридневна битка.  Успешният тандем, за когото сме писали на страниците на вестника, участваха със стартов номер 311 в категорията RR – RALLY OFF-ROAD.

През първия ден Любомир Ангелов и Мария Иванова бяха с второ най-добро време само на осем секунди след първия състезател, но получиха наказание от 8 минути за превишаване на ограничената скорост. През втория ден дадоха 5-то време, а през третия ден направиха атрактивно каране в затвореното трасе в центъра на град Кърджали до въжения мост около водното огледало. Двамата се прибраха с купа за третото място в крайното класиране. Те отново доказаха, че са успешен тандем със  завоювана 10-та купа за отбора си.

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031