МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

При хубаво и благоприятно за забавления, отдих и разходка сред природата време, на 31 март в местността „Борова гора“ в Средна гора, край гр. Пирдоп се проведе празникът на града „Да посрещнем заедно пролетта“, организиран от общината и Туристическо дружество „Паскал“. На тяхната покана се отзоваха десетки жители и гости от региона, а участници в някои от спортните игри имаше и от гр. Златица и гр. Етрополе.

Кметът Ангел Геров приветства пирдопчани и гостите от Средногорието със спортния празник и посрещна пристигналата на кон Пролет – Мария Ангелова. Той търкулна, както повелява традицията, специално приготвената питка за обичая, като пожела колкото е по-дълъг нейният път, толкова да са по-повече и успехите и благополучието на хората. Пролетният празник на Пирдоп поставя началото на летните предизвикателства за жителите на града, които ще бъдат в повечето случаи развлекателни, каза г-н Геров.

 

От общинското ръководство бяха осигурили за посетителите ароматен горещ чай, както и порция безплатен обяд от димящата на поляната скара на Илия Медаров. За желаещите да се пробват в ездата, беше предоставена възможност да се поязди кон. Пръв се престраши да се разходи с благородното животно единадесетгодишният Антоан Джуров от 5 а клас на СУ „Саво Савов“, който сподели, че и друг път се е пробвал в ездата, а изживяването е върховно.

В проведените на празника състезания се включиха много деца и възрастни. Главният съдия на спортните атракции – учителят и сенсей по карате Ресми Бобев, даде начало на развлеченията и различните надпревари с демонстрации на техники от членовете на Клуб за източни бойни изкуства „Френдшип“. Майсторството си в класическата и свободната борба показаха пред публиката състезатели от Спортен клуб „Стоян Николов“ – Златица, с треньор Иван Нешков и отбора по борба от гр. Етрополе, ръководен от световния шампион и вицеолимпийски шампион от Сеул – 1988 г. Стоян Балов. Срещите бяха динамични и оспорвани, а най-много интерес предизвика двубоят между девойките – призьори от национални първенства. На всички спортисти, доказали уменията си на поляната, кметът Ангел Геров връчи медали и тениски. Настроението на присъстващите повишиха и членовете на Танцов клуб „Шарено хоро“, които изпълниха народни хора от своя репертоар.  

На пролетния празник в щафетните игри, в дарст, вдигането на пудовка от 16 кг., както и при надпреварата по канадска борба, се изявиха много деца и младежи. С интерес бе очаквано и най-много емоции предизвика състезанието по теглене на въже, в което се включи и представителен тим на Община Пирдоп. Победител накрая стана отборът на местната власт, който надделя на тима на гражданите. Голямата награда от празника – мобилен телефон зарадва един малчуган след третото повикване на печеливш номер.

Пролетният празник за жителите и гостите на град Пирдоп продължи до след обяд, с разходки на домашни любимци, весели компании и трапези сред приятната и отморяваща атмосфера на раззеленяващата се Средна гора.

 

На снимката: Кметът Ангел Геров с Антоан Джуров – на 11 години от 5 а клас на СУ - Пирдоп      

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930