МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

 

При хубаво и благоприятно за забавления, отдих и разходка сред природата време, на 31 март в местността „Борова гора“ в Средна гора, край гр. Пирдоп се проведе празникът на града „Да посрещнем заедно пролетта“, организиран от общината и Туристическо дружество „Паскал“. На тяхната покана се отзоваха десетки жители и гости от региона, а участници в някои от спортните игри имаше и от гр. Златица и гр. Етрополе.

Кметът Ангел Геров приветства пирдопчани и гостите от Средногорието със спортния празник и посрещна пристигналата на кон Пролет – Мария Ангелова. Той търкулна, както повелява традицията, специално приготвената питка за обичая, като пожела колкото е по-дълъг нейният път, толкова да са по-повече и успехите и благополучието на хората. Пролетният празник на Пирдоп поставя началото на летните предизвикателства за жителите на града, които ще бъдат в повечето случаи развлекателни, каза г-н Геров.

 

От общинското ръководство бяха осигурили за посетителите ароматен горещ чай, както и порция безплатен обяд от димящата на поляната скара на Илия Медаров. За желаещите да се пробват в ездата, беше предоставена възможност да се поязди кон. Пръв се престраши да се разходи с благородното животно единадесетгодишният Антоан Джуров от 5 а клас на СУ „Саво Савов“, който сподели, че и друг път се е пробвал в ездата, а изживяването е върховно.

В проведените на празника състезания се включиха много деца и възрастни. Главният съдия на спортните атракции – учителят и сенсей по карате Ресми Бобев, даде начало на развлеченията и различните надпревари с демонстрации на техники от членовете на Клуб за източни бойни изкуства „Френдшип“. Майсторството си в класическата и свободната борба показаха пред публиката състезатели от Спортен клуб „Стоян Николов“ – Златица, с треньор Иван Нешков и отбора по борба от гр. Етрополе, ръководен от световния шампион и вицеолимпийски шампион от Сеул – 1988 г. Стоян Балов. Срещите бяха динамични и оспорвани, а най-много интерес предизвика двубоят между девойките – призьори от национални първенства. На всички спортисти, доказали уменията си на поляната, кметът Ангел Геров връчи медали и тениски. Настроението на присъстващите повишиха и членовете на Танцов клуб „Шарено хоро“, които изпълниха народни хора от своя репертоар.  

На пролетния празник в щафетните игри, в дарст, вдигането на пудовка от 16 кг., както и при надпреварата по канадска борба, се изявиха много деца и младежи. С интерес бе очаквано и най-много емоции предизвика състезанието по теглене на въже, в което се включи и представителен тим на Община Пирдоп. Победител накрая стана отборът на местната власт, който надделя на тима на гражданите. Голямата награда от празника – мобилен телефон зарадва един малчуган след третото повикване на печеливш номер.

Пролетният празник за жителите и гостите на град Пирдоп продължи до след обяд, с разходки на домашни любимци, весели компании и трапези сред приятната и отморяваща атмосфера на раззеленяващата се Средна гора.

 

На снимката: Кметът Ангел Геров с Антоан Джуров – на 11 години от 5 а клас на СУ - Пирдоп      

 

 

 

Декември 2019
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031