МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

 

Членове на Мотоклуб „Завинаги свободни“, в последния ден на месец март – събота, тридесет и първи, откриха официално началото на сезона за почитателите и любителите на мотоциклетните спортове. За дефилето си от гр. Пирдоп те се събраха на бензиностанция „Газтрейд“, откъдето продължиха до храм „Свето Успение Богородично“ в града.

В клуба, който е създаден през месец ноември 2015 г.,  членуват десет мотоциклетисти, а заедно с тях бяха и приятелите им от клуб „Атрокс“, както и колеги от сродни организации в София, с. Негушево и др., каза президентът на „Завинаги свободни“ Сергей Есев.

 

Той подчерта, че желанието им е да напомнят на останалите участници в пътното движение от района и страната, че мотоциклетистите вече са на старт и автомобилистите трябва да бъдат внимателни, да се уважават взаимно и управлението на автомобили и мотоциклети да носи удовлетворение и удоволствие за всички, да бъде безопасно.

Предстоятелят на пирдопската църква ставрофорен свещеноиконом отец хаджи Недко Бръмбаров отслужи водосвет и поръси за здраве и безопасно движение по улиците и пътищата членовете на клуба и техните приятели.

Малко по-късно групата мотоциклетисти се отправи към Парк „Корминеш“ – Челопеч, където откриването на мотосезона за почитателите и притежателите на висококубиковите двуколесни моторни превозни средства продължи с весела и забавна част.     

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930