МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

 

На 15 април в Спортна зала „Гроздан Шентов“ на АТПГ – Златица, се проведе петият по ред турнир за изгряващи звезди „Средногорието танцува – 2018“. Надпреварите в турнира са за спортни, латиноамерикански и бални танци. В събитието участваха както двойки, така и соло изпълнители, а също и формации. Възрастовите групи включват танцьори от 7 до 15-годишна възраст. Спонсори на формата бяха община Златица и „Аурубис България“.

Фестивалът на танците се проведе под патронажа на кмета на Община Златица инж. Магдалена Иванова. Състезанието премина през три етапа като журито, съставено от треньорите  Калоян Петков, Милена Георгиева, Йордан Йорданов, Людмила Томева, Лидия Янкова, Бойка Дичева, Жаклин Божилова, Таня Китанчева и представителите на общината Ина Чернева и Добринка Висариева, даваше оценки отделно по възрастови групи и за спортни и латиноамерикански танци.

 

В турнира участваха над 180 танцьори. От региона на Средногорието на танците се изявиха 23 деца – 9 двойки, 1 танцова формация и няколко солисти. Те са представители на Клуб „Средногорие Данс“, с хореограф Стойчо Соколов. Основен организатор и ръководител на събитието беше Иван Терзиев – президент на Танцов клуб „София Данс“. Наградите на най-добрите танцови двойки и индивидуални изпълнители на турнира участници връчи инж. Магдалена Иванова.

Танцовата формация на Средногорието се класира на 2-ро място, при соловите изпълнения на момичетата Виктория Мариносян завоюва първото място и златния медал, Жасмина Иванова е втора и се окичи със сребърен, а Христиана Христова, Елена Горанова и Деяна Димитрова се наредиха съответно на пето, шесто и седмо.

При танцовите двойки 7-годишна възраст Антоан Василев и Ева Ганчева станаха трети. От начинаещи двойки до 11 години Любомир Василев и Теодора Василева са на 5 място, Велизар Ангелов и Димитрина Атанасова, както и Васил Славчев и Виктория Велкова не успяха да се класират за финалите. В групата на 13-годишните на латиноамериканските танци Даниел Бозов  и Василена Марковска единодушно заслужиха златният медал, Филип Тамбуев и Никол Александрова са с бронзов, Антон Милев и Ивон Комитова станаха 4-ти, а Владислав Божилов и Станислава Василева са 5-ти.

В същата възрастова група, но на стандартни танци Владислав Божилов и Станислава Василева  също триумфираха със златния медал, спечелвайки първото място, Даниел Бозов и Василена Марковска спечелиха 3-то място и бронзово отличие, Антон Милев и Ивон Комитова отново са 4-ти, Филип Тамбуев и Никол Александрова се наредиха на 6-то, а Деян Велков и Теодора Висариева на 7-мо място.

 

 

 

Декември 2019
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031