МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

В съботния ден на 21 април на Спортен комплекс „Мирково“ се състоя деветия футболен турнир за ветерани в памет на Петко Петков. В него взеха участие три отбора – домакините от ФК „Мирково”, ФК ” Левски” гр. Карлово и ФК ”Странджанец” гр. Царево. Турнирът се провежда при регламент всеки срещу всеки, като полувремето на двубоите е от 20 минути.

Първият от тях беше между отборите на домакините и ФК ”Левски”. Той завърши с победа на карловския тим. По време на  втория мач между отборите от Карлово и Царево изглеждаше, че съставът на „Левски” ще взема преднина, но развоят на нещата взе неочакван обрат. След много оспорвания на съдийските отсъждания от страна на карловчани, техен играч получи червен картон и беше отстранен от играта. Сред останалите състезатели се получи психологически срив и победата бе за отбора на Царево.

 

Последната среща беше между тимовете на „Странджанец” и „Мирково”, която завърши с победа за мирковчани. Крайното класиране нареди отбора на домакините на първо място, на второ се класираха футболистите от „Странджанец” – Царево, а трети останаха „Левски” – Карлово. Капитаните на трите състава получиха колективни награди от кмета на Община Мирково Цветанка Йотина.

След турнир на ветераните на спортния комплекс се проведе и футболната среща между отборите на ФК ”Мирково” и ФК „Звездец” от Горна Малина. Почти половин час след началото на двубоя двата отбора проучваха противниковия тим, но игровото предимство беше на страната на домакините. Първият гол беше отбелязан в 30-та минута от голмайстора на мирковския отбор Иван Спасов. Десет минути след това мирковчани отбелязаха втори, а малко преди края на първото полувреме те вече водех с резултат 3:0. 

Второто полувреме продължи в същия дух, имаше много пропуснати голови положения от страна на „Мирково”, но те успяха да вкарат още два гола във вратата на гостите. Футболистите на „Звездец“ се отчетоха с едва един удар във вратата на домакините. След контузия вратарят на отбора Боян Иванов мъжки устоя до края на мача. До деня на срещата отборът на Мирково е девети във временното класиране, а съставът на „Звездец” е едно място преди него.

 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930