МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

От 16 до 19 април на площадката с изкуствено покритие на спортния комплекс в гр. Пирдоп се проведе традиционният пролетен единадесети по ред турнир, организиран от местната структура на партия ГЕРБ. Най-популярната игра привлече рекорден брой участващи отбори – общо седемнадесет, като тимове имаше освен от общините в Средногорието, още и от Етрополе, Елин Пелин и Панагюрище. Това наложи и провеждането на предварителен кръг, а регламентът предвиждаше двубоите да бъдат за директна елиминация.

В четвъртък – 19 април, се проведоха полуфиналните срещи и финалът между четирите тима, който достигнаха до тази част на надпреварата – ФК „Пирдоп“, ФК „Орлин“, ФК „Паскал“ и на гр. Елин Пелин. В полуфиналите орлинци надделяха над състава на ФК „Паскал“ с 10 : 3, а „Пирдоп“ се справи с елинпелинци и така двата местни отбора за пореден път трябваше помежду си да излъчат победителя в надпреварата.

 

В спора третото място гостите от Елин Пелин спечелиха безапелационно двубоя си с ФК „Паскал“ с 6 : 0. След последния съдийски сигнал състезатели от местния тим коментираха, че техните опоненти на терена са играли в състав, с който не са се представили в предишните срещи. И че между тях е имало и професионални футболисти, което не било „съвсем честно“, но приеха резултата от мача.

Финалната среща за определяне на носителя на голямата купа на ГЕРБ между ФК „Орлин“ и победителите от предишни издания на турнира – ФК „Пирдоп“, бе много динамична, бърза и с опасности и пред двете врати. Публиката подкрепяше емоционално състезателите и се радваше на всяко майсторско изпълнение от тяхна страна.

В средата на полувремето, което бе от 20 минути, Пламен Георгиев от „Пирдоп“ вкара ефектен гол във вратата на орлинци и при този резултат двата състава се оттеглиха за кратка почивка. Второто полувреме започна с много нахъсана играта от футболистите на „Орлин“, чийто устрем около десет минути след началото на полувремето се увенча с успех. Атанас Димов, също с красив удар, успя да възстанови равенството – 1 : 1. То, обаче, не продължи дълго. Само минута - две по-късно, Пламен Георгиев вкара втория си гол в мача и така донесе победата за своя тим.

Организаторите връчиха седем награди на участниците в турнира. За най-добър вратар бе отличен Теодор Михов от състава на „Пирдоп“. За най-млад отбор плакет и парична премия получи капитанът на ФК „Армейците“, а за голмайстор с десет отбелязани попадения премията и специалната пластика взе Станислав Иванов от ФК „Елин Пелин“. Паричните награди за тях бяха осигурени от фирма „Данили“.

Купата и премията за четвърто място бе връчена от общинския съветник от ПП ГЕРБ д-р Тодор Велчев на капитана на ФК „Паскал“. На трето място се нареди съставът от гр. Елин Пелин, чийто награди връчи председателят на ОбС – Пирдоп инж. Мария Шентова. Отличията за второ място на ФК „Орлин“ даде общинският съветник Георги Чобанов, а купата на победителите и наградата от 300 лв. капитанът на ФК „Пирдоп“ Красимир Пастушки получи от председателя на организацията на ГЕРБ в Пирдоп Донка Бикова.      

Турнирът премина при голям интерес от страна на почитателите на футбола, които много активно и ентусиазирано подкрепяха своите любимци.

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930