МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

За поредна година в НУ „Т. Г. Влайков” - Пирдоп се проведе състезание за майсторско управление на велосипед. На площадката за обучение по безопасно движение по пътищата в двора на учебното заведение своето умение с това популярно и обичано от децата превозно средство, на 26 април показаха ученици от четвърти клас, а техните изяви бяха наблюдавани от директора на училището Трънка Николова, инспектор Моника Георгиева от Детска педагогическа стая при РПУ – Пирдоп, районният инспектор Ивайло Кирилов и пътния полицай Атанас Атанасов, както и от педагози и родители на велосипедистите. 

Състезанието премина в два кръга, като в първия – на 25 април, учениците решаваха тест по правилата за движение по пътищата. Педагогът Неца Иванова, която бе главен организатор на състезанието, сподели, че въпросите са били трудни, но децата са се справили много добре, сред всички явили се на теста се е откроил Мартин Николаев Кубански.

 

Във втория кръг състезателите трябваше да преминат през много препятствия под зоркия поглед на строгите съдии – техните преподаватели в училището. Колоездачите с нетърпение очакваха да се качат на велосипедите си и да покажат как умело въртят педалите и да получат най-малко наказателни точки. Не всички успяха да се справят успешно с изпитанията, каза г-жа Иванова, но най-добрите от тях заслужиха грамоти и предметни награди.

При момчетата на първо място се класира Мартин Николаев Кубански от 4 „В“ клас, следван  от Виктор Василев Кънчев от 4 „Б“ и Васил Илиев Стефанов от 4 „А“ клас. Най-добра от момичетата бе Кристина Радославова от 4 „А“ клас, която убедително спечели първото място, следвана от Мария Стефанова Алипиева и Камелия Георгиева Лещарова, и двете от 4 „Б“ клас.

Наградите на победителите връчиха инспектор Моника Георгиева и районният инспектор Ивайло Кирилов от  РУ  на МВР в гр. Пирдоп.

 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930