МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

Състезателите по офроуд от град Пирдоп Любомир Ангелов и Мария Иванова на 14 и 15 април – събота и неделя, взеха участие на шестото издание на офроуд състезанието „Трявна 4 х 4“. В оспорваната надпревара те заеха третото място със стандартния си автомобил под номер 307 в клас „Супер бързо Трофи Профи“, при неравна битка с автомобил CAN AM Maverick X3 XRS и модифициран автомобил Митсубиши Шогун 450 к. с.

През първия ден състезателните километри били 250, доста тежки и осеяни с препятствия от миналата зима, а през втория – надпреварата се провела в затворено трасе с две обиколки по 2 км. на полигона в кв. „Черновръх“.

 

Състезанието „Трявна 4 х 4“ започнало с едноминутно мълчание в памет на загиналите в автобусната катастрофа на автомагистрала „Тракия“. Йосиф Лагадов – главен организатор на състезанието, изказал своята благодарност към кметовете на Трявна и Плачковци  за оказаното съдействие по организацията на офроуд състезанието, събрало участници от цялата страна.

Преди старта кметът на Община Трявна Дончо Захариев призовал състезателите да се ръководят от спортсменството и да се уважават като конкуренти за първите три места. На пилотите и техните навигатори той е пожелал успешно, безаварийно състезание и незабравими спомени от престоя им в общината.

Двудневната надпревара за любителите на екстремния спорт била посетена от десетки фенове на офроуда, които станали зрители на възможностите на мощните возила.

Специално оборудвани за горски преходи автомобили, с характерните гуми и специални съоръжения, изпълнили улиците на гр. Трявна. В рамките на двата дни мощен рев на мотори огласял както града, така и горските участъци. Приятните атмосферни условия дали възможност на организаторите да подготвят по-дълго и екстремно трасе.

Любомир и Мария увеличиха купите си с още една и запазиха спомените с адреналин от красивата Трявна.

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930