МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

Състезателите по офроуд от град Пирдоп Любомир Ангелов и Мария Иванова на 14 и 15 април – събота и неделя, взеха участие на шестото издание на офроуд състезанието „Трявна 4 х 4“. В оспорваната надпревара те заеха третото място със стандартния си автомобил под номер 307 в клас „Супер бързо Трофи Профи“, при неравна битка с автомобил CAN AM Maverick X3 XRS и модифициран автомобил Митсубиши Шогун 450 к. с.

През първия ден състезателните километри били 250, доста тежки и осеяни с препятствия от миналата зима, а през втория – надпреварата се провела в затворено трасе с две обиколки по 2 км. на полигона в кв. „Черновръх“.

 

Състезанието „Трявна 4 х 4“ започнало с едноминутно мълчание в памет на загиналите в автобусната катастрофа на автомагистрала „Тракия“. Йосиф Лагадов – главен организатор на състезанието, изказал своята благодарност към кметовете на Трявна и Плачковци  за оказаното съдействие по организацията на офроуд състезанието, събрало участници от цялата страна.

Преди старта кметът на Община Трявна Дончо Захариев призовал състезателите да се ръководят от спортсменството и да се уважават като конкуренти за първите три места. На пилотите и техните навигатори той е пожелал успешно, безаварийно състезание и незабравими спомени от престоя им в общината.

Двудневната надпревара за любителите на екстремния спорт била посетена от десетки фенове на офроуда, които станали зрители на възможностите на мощните возила.

Специално оборудвани за горски преходи автомобили, с характерните гуми и специални съоръжения, изпълнили улиците на гр. Трявна. В рамките на двата дни мощен рев на мотори огласял както града, така и горските участъци. Приятните атмосферни условия дали възможност на организаторите да подготвят по-дълго и екстремно трасе.

Любомир и Мария увеличиха купите си с още една и запазиха спомените с адреналин от красивата Трявна.

 

 

 

Декември 2019
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031