МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

На 7 май се проведе второто шосейно колоездачно състезание „Скоростно изкачване на Златишкия проход“, организирано от Клуб „Велосити“ – София, с подкрепата на „Аурубис България“, „Дънди Прешъс Металс“ Челопеч“, Община Челопеч и фирми, предлагащи хранителни добавки и аксесоари за велосипедисти. В него се включиха над 100 колоездачи – любители и професионалисти, разпределени в няколко възрастови групи, от София и страната, а сред тях бяха и немалко от района. Състезателите преодоляха десетте километра на маршрута, чието начало бе площад „Освобождение“ на с. Челопеч, преминава през с. Църквище и продължава по серпентините на стръмния Златишки проход. Финалът бе отново на площада в Челопеч.

Предвождани от пилотен автомобил на РПУ – Пирдоп, велосипедистите продължиха групово и в бавно темпо по улиците на Челопеч, до площадката за обучение по безопасно движение, където инж. Димо Кирилов – Директор „Производство“ на „Аурубис България“, даде с националния флаг летящ старт на колоездачите.

 

Ивета Алексиева от Колоездачен клуб „Велосити“ – София, която изрази благодарности към спонсорите, сподели за в. Регион от името на организаторите на проявата, че интересът от страна на елитни състезатели по колоездене е голям, което е радващо и показателно за набиращото все по-голяма популярност сред велосипедистите изкачване на Златишкия проход. В него своята издръжливост и желание за победа показаха любители велосипедисти – юноши до 18 години, като най-младият бе само на 14 години, мъже от 19 до 39 години, от 40 до 55 години и ветерани – над 55 години, както и състезатели от група „Елит“. Победителите от миналогодишното състезание се включиха във второто издание на надпреварата без такса за участие. На състезанието стартираха и 8 представителки на нежния пол, които се бориха за призовите места в категория „Жени“. Г-жа Алексиева изрази своето задоволство от присъствието на толкова много състезатели, въпреки трудните метеорологични условия. Поради проливния дъжд във вечерните часове на предния ден и през нощта, на организаторите се наложило да почистват нанесения по асфалтовото шосе пясък на няколко места.

При юношите първи на финала пристигна Виктор Христов, който измина състезателното разстояние за 30:45 мин. При жените победителка във второто скоростно изкачване на Златишкия проход стана Петя Минкова от гр. Несебър, с време 32:08 мин. При мъжете най-бърз в категорията при ветераните бе Манол Стоянов от Пирдоп, състезаващ се за отбора на „Левски“, с време от 30:41 мин. При мъжете от категория 19 – 39 години пръв финалната линия пресече Красен Киров от ЦСКА, а в група „Мастерс“ (40 – 54 години) победител е Иван Гърбев от клуб „Велосити“, спрял хронометрите на 26:53 мин. При състезателите „Елит“ златният медал заслужи Йордан Андреев, с време 26:15 мин. Купите, медалите и паричните премии връчиха на призьорите кметът на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков, инж. Димо Кирилов, Радина Копринкова от „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и Ивета Алексиева.

На площад „Освобождение“ имаше специална шатра на фирма, предлагаща велоаксесоари и възможност на желаещи да пробват да покарат по улиците на Челопеч туристически или професионални велосипеди безплатно.  

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031