МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

На 4 май състезатели на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп взеха участие в традиционния турнир, посветен на легендарния спортен журналист „Григор Христов – Гришата“, в гр. София. Надпреварата е за млади атлети, а от клуба от Пирдоп в него участва най-добрата състезателка при девойките младша възраст в страната Елица Тодорова, съобщи нейният треньор Ваньо Масларски.

За първи път в своята кариера на спортист, лекоатлетката, чийто специалитет са бяганията на 800 и 1500 м., се включила в старта на дисциплината 3000 м. гладко бягане. Целта била да се провери на какво ниво е нейната моментна спортна форма и издръжливост. Без особено напрежение и със спокойно темпо в бягането, тя пресякла първа финалната линия, с време 10:49 мин. Резултатът й е много добър и показва, че Елица има потенциал и възможности и за отлично представяне и на дълги разстояния, каза г-н Масларски.

 

На 6 май представители на клуба са участвали и в турнир по планинско бягане – бързо изкачване, в Димитровград, Република Сърбия. В него, заедно с атлети от страната домакин, се включили и представители на клубовете по лека атлетика от „Феникс“ – Плевен, „Атлет“ – Луковит, „Спартак“ – Койнаре и др. Състезанието било за всички възрастови групи и на дистанциите 500, 600, 700 и 3100 м.

В при най-малките Зорница Семерджиева и Йоана Захариева от отбора на Пирдоп се наредили, съответно на пето и шесто място. Представянето им, според треньора е много добро, тъй като бягат на нова за тях дисциплина, срещу наклон и при непознато трасе.

На дистанцията 600 м. Гергана Георгиева заела второ място и заслужила сребърния медал, пресичайки финала малко след победителката от гр. Пирот, Сърбия. При юношите на трасе с дължина 700 м. участвал Александър Янчев, който също спечелил сребърен медал. При девойките убедително първа е Елица Тодорова, която изпреварила с повече от 40 секунди следващата я състезателка.

При мъжете СКСА – Пирдоп участвал на турнира с двама представители – Любомир Дишлянов и Кристиян Герчев, които се класирали на пето и седмо място. Победители са състезатели от гр. Лазаревич, Сърбия, които се специализират само в планинските бягания, каза Ваньо Масларски.

На 9 май двамата пирдопски атлети участвали и на националното първенство по планинско бягане – дълга дистанция от 30 км., в гр. Тетевен. Любомир е седми в крайното класиране, а Кристиян – единадесети, като това е първо за него бягане на такова голямо разстояние. Треньорът им посочи, че е доволен от показаното от своите състезатели, особено от по-младите. Ваньо Масларски изрази специални благодарности към ръководството на „Аурубис България“ и изпълнителния директор Тим Курт за оказаната подкрепа и съпричастие към участието на атлетите от Пирдоп в трите турнира. Без тази помощ, каза той, представянето на спортистите и техните успехи биха били невъзможни. На лекоатлетите в близките дни предстоят още участия в различни формати, като до 19 май те ще имат бягания на още две състезания.    

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031