МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

На 4 май състезатели на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп взеха участие в традиционния турнир, посветен на легендарния спортен журналист „Григор Христов – Гришата“, в гр. София. Надпреварата е за млади атлети, а от клуба от Пирдоп в него участва най-добрата състезателка при девойките младша възраст в страната Елица Тодорова, съобщи нейният треньор Ваньо Масларски.

За първи път в своята кариера на спортист, лекоатлетката, чийто специалитет са бяганията на 800 и 1500 м., се включила в старта на дисциплината 3000 м. гладко бягане. Целта била да се провери на какво ниво е нейната моментна спортна форма и издръжливост. Без особено напрежение и със спокойно темпо в бягането, тя пресякла първа финалната линия, с време 10:49 мин. Резултатът й е много добър и показва, че Елица има потенциал и възможности и за отлично представяне и на дълги разстояния, каза г-н Масларски.

 

На 6 май представители на клуба са участвали и в турнир по планинско бягане – бързо изкачване, в Димитровград, Република Сърбия. В него, заедно с атлети от страната домакин, се включили и представители на клубовете по лека атлетика от „Феникс“ – Плевен, „Атлет“ – Луковит, „Спартак“ – Койнаре и др. Състезанието било за всички възрастови групи и на дистанциите 500, 600, 700 и 3100 м.

В при най-малките Зорница Семерджиева и Йоана Захариева от отбора на Пирдоп се наредили, съответно на пето и шесто място. Представянето им, според треньора е много добро, тъй като бягат на нова за тях дисциплина, срещу наклон и при непознато трасе.

На дистанцията 600 м. Гергана Георгиева заела второ място и заслужила сребърния медал, пресичайки финала малко след победителката от гр. Пирот, Сърбия. При юношите на трасе с дължина 700 м. участвал Александър Янчев, който също спечелил сребърен медал. При девойките убедително първа е Елица Тодорова, която изпреварила с повече от 40 секунди следващата я състезателка.

При мъжете СКСА – Пирдоп участвал на турнира с двама представители – Любомир Дишлянов и Кристиян Герчев, които се класирали на пето и седмо място. Победители са състезатели от гр. Лазаревич, Сърбия, които се специализират само в планинските бягания, каза Ваньо Масларски.

На 9 май двамата пирдопски атлети участвали и на националното първенство по планинско бягане – дълга дистанция от 30 км., в гр. Тетевен. Любомир е седми в крайното класиране, а Кристиян – единадесети, като това е първо за него бягане на такова голямо разстояние. Треньорът им посочи, че е доволен от показаното от своите състезатели, особено от по-младите. Ваньо Масларски изрази специални благодарности към ръководството на „Аурубис България“ и изпълнителния директор Тим Курт за оказаната подкрепа и съпричастие към участието на атлетите от Пирдоп в трите турнира. Без тази помощ, каза той, представянето на спортистите и техните успехи биха били невъзможни. На лекоатлетите в близките дни предстоят още участия в различни формати, като до 19 май те ще имат бягания на още две състезания.    

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930