МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

На 11 и 12 май Община Челопеч бе домакин на първия кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене за деца от 10 до 15 години, който бе под патронажа на кмета инж. Алекси Кесяков и се проведе под мотото „Младежта за безопасност на движението“. В състезанието се включиха десет отбора от Берковица, Враца, Силистра, Първомай – с два тима, СУ – Пирдоп с три състава, Трявна и домакините. Главен съдия на шампионата бе Милчо Крумов, а директор на първия кръг – Сашка Вътева от Общинска администрация Челопеч.

Шампионатът премина при отлична организация, като домакините работиха неуморно и усърдно през цялото време на провеждането му. Високо признание за това бе връчването на г-жа Вътева на специалната купа на Съюза на българските автомобилисти – секция „Приложно колоездене“, за нейното съпричастие към първенствата и за създаваните детски празници на приложното колоездене, когато общината е домакин на състезанията.

 

В оспорваната битка за призовите места, медалите и купите близо петдесет велосипедисти показаха знанията си по Закона за движение по пътищата и правилника за приложението му, както и уменията си да преодоляват с най-малко наказателни точки препятствията и задължителните елементи на площадката по безопасно движение. В петък – 11 май, се проведе техническата конференция за отборите и решаването от състезателите на индивидуален теоретичен тест по ЗДП и за техническо владеене на велосипеда. В събота – 12 май, бе официалното откриване на шампионата, управлението на състезателния уред на площадката, изпитът за оказване на долекарска помощ от велосипедистите, както и майсторското управление по подготвените от съдиите технически пътеки.

След изпълнението на всички дисциплини, при момчетата на първите две места се наредиха Стелиян Ангелов и Георги Атанасов от Силистра, а трети е Петър Витанов от Берковица, които са, съответно, с 32, 35 и 37 наказателни точки. При момичетата най-добра бе Ралица Каменова от Берковица със 17 точки, следвана от Йордана Тошева от първия отбор на Първомай – 32 наказателни точки. На трето и четвърто място се наредиха състезателките на СУ – Пирдоп Ирина Карапеткова и Николета Стойчева, които са с равен брой от 43 точки. И за определяне на носителката на бронзовото отличие трябваше да решават допълнителен тест по БДП. Спечели го Ирина, а Николета остана четвърта.

Отборно в първия кръг по приложно колоездене златните медали и купата на първенец заслужи отборът на Берковица, следван от първия тим на град Първомай. На трето, четвърто и пето място са трите състава, подготвяни от треньорката Даниела Ганчева от Пирдоп. На шесто място са състезателите на Първомай – втори отбор, следвани от отборите на Челопеч, Враца и Трявна.

Победителите и призьорите до трето място получиха купи, грамоти, медали и предметни награди, а състезателите, наредили се от четвърто до шесто място – грамоти и предметни награди. Голямата награда на кмета инж. Алекси Кесяков – велосипед, заслужи отборът на гр. Враца. Организаторите от Община Челопеч отличиха и треньорите на отборите, както и екипът от СБА, осигурил безпристрастното съдийство на състезанието. 

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930