МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще. Прочети още...
   |   

Спортен клуб по тенис на маса „Пирдоп – 2000“ на 19 май бе домакин на последния кръг от националното първенство, решителна надпревара за определяне на победителя в Югозападна „В“ група - мъже, който от следващия сезон ще играе в по-горната класа и за тези, класирани на второ и трето място, които ще отидат на баражи.

В оспорваната битка на зелената маса участваха състезатели от осем тима – от Дупница, Пловдив – три състава, Панагюрище – два, Перник и домакините. Пирдопчани, които в последните години се развиват възходящо, преди провеждане на състезанието бяха на четвърто място в подреждането, и за тях представянето бе особено важно, тъй като се бореха за влизане в призовата тройка.

 

Преди седмица един от състезателите на тима – Тихомир Мичев, на шампионата в гр. Пловдив от 11 до 13 май, стана национален първенец във възрастовата група 50 – 60 години. Успехът е втори пореден за него, тъй като през миналата година той бе шампион в категорията мъже от 40 до 50 години. И останалите от тима са се представили добре – Богдан Иванов е девети в страната, а при двойките д-р Георги Георгиев и Геомил Иванов са пети.   

Шампионът Тихомир Мичев е от гр. Варна, но от няколко години се състезава за отбора на Пирдоп. Негова е сериозната заслуга представителите на Пирдоп да извоюват правото си на участие от група „В 1“ в по-горната – „В“, каза д-р Георги Георгиев. Тихомир Мичев помага методично на състава, което е много полезно за по-младите състезатели. В тима са още Геомил Иванов от гр. Враца и Кирил Неделчев от гр. Пловдив, които също защитават честта на местния тим. Привлечени са немалко млади таланти, които постоянно повишават уменията и нивото си, добави д-р Георгиев. Школата на клуба, в която петнадесет деца се подготвят под ръководството на Павлин Михов, се развиват добре и очакванията от тях са след време да се влеят в мъжкия състав. Набират се и нови състезатели, а заниманията са всеки делничен следобед в спортната зала на Пирдоп.          

Шампион на групата, след състезанията през отминалата събота, станаха състезателите на „Асарел-Медет“ – гр. Панагюрище. Втори е съставът на „Марек – 76“ – Дупница. Пирдопчани не успяха да постигнат програмата минимум, която си бяха поставили и остават четвърти в подреждането. Съгласно регламента отборите на седмо и осмо място ще играят баражи с тимове от група „В 1“, за запазване мястото си в група „В“.  

 

Отдясно – наляво – Богдан Иванов, Геомил Иванов, Тихомир Мичев и Стоян Дурчев от отбора на Пирдоп

 

 

 

Март 2019
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031