МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

Спортен клуб по тенис на маса „Пирдоп – 2000“ на 19 май бе домакин на последния кръг от националното първенство, решителна надпревара за определяне на победителя в Югозападна „В“ група - мъже, който от следващия сезон ще играе в по-горната класа и за тези, класирани на второ и трето място, които ще отидат на баражи.

В оспорваната битка на зелената маса участваха състезатели от осем тима – от Дупница, Пловдив – три състава, Панагюрище – два, Перник и домакините. Пирдопчани, които в последните години се развиват възходящо, преди провеждане на състезанието бяха на четвърто място в подреждането, и за тях представянето бе особено важно, тъй като се бореха за влизане в призовата тройка.

 

Преди седмица един от състезателите на тима – Тихомир Мичев, на шампионата в гр. Пловдив от 11 до 13 май, стана национален първенец във възрастовата група 50 – 60 години. Успехът е втори пореден за него, тъй като през миналата година той бе шампион в категорията мъже от 40 до 50 години. И останалите от тима са се представили добре – Богдан Иванов е девети в страната, а при двойките д-р Георги Георгиев и Геомил Иванов са пети.   

Шампионът Тихомир Мичев е от гр. Варна, но от няколко години се състезава за отбора на Пирдоп. Негова е сериозната заслуга представителите на Пирдоп да извоюват правото си на участие от група „В 1“ в по-горната – „В“, каза д-р Георги Георгиев. Тихомир Мичев помага методично на състава, което е много полезно за по-младите състезатели. В тима са още Геомил Иванов от гр. Враца и Кирил Неделчев от гр. Пловдив, които също защитават честта на местния тим. Привлечени са немалко млади таланти, които постоянно повишават уменията и нивото си, добави д-р Георгиев. Школата на клуба, в която петнадесет деца се подготвят под ръководството на Павлин Михов, се развиват добре и очакванията от тях са след време да се влеят в мъжкия състав. Набират се и нови състезатели, а заниманията са всеки делничен следобед в спортната зала на Пирдоп.          

Шампион на групата, след състезанията през отминалата събота, станаха състезателите на „Асарел-Медет“ – гр. Панагюрище. Втори е съставът на „Марек – 76“ – Дупница. Пирдопчани не успяха да постигнат програмата минимум, която си бяха поставили и остават четвърти в подреждането. Съгласно регламента отборите на седмо и осмо място ще играят баражи с тимове от група „В 1“, за запазване мястото си в група „В“.  

 

Отдясно – наляво – Богдан Иванов, Геомил Иванов, Тихомир Мичев и Стоян Дурчев от отбора на Пирдоп

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031