МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 29 юли в Община Антон официално бе дадено начало на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” (BASE). В продължение на 12 седмици, всяка сряда от 17:30 часа, ще се подготвят да започнат свой бизнес 23 записали се за предоставяната от Индустриален клъстер „Средногорие“ подготовка. По осем са участниците от с. Чавдар, и с. Антон, трима са от Пирдоп, а по един има от градовете Златица и Копривщица и селата Мирково и Църквище. Всички те ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи за успешен бизнес. Проектът е инициатива на Сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“ и общините Антон и Чавдар.  На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Донди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, Стоил Димитров – зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, Тодор Иванов, ръководител на отдел „Комуникации“ в компанията, Надя Захариева, Програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация „Америка За България”, кметовете на Антон Андрей Симов, на Чавдар – Григор Даулов, на Златица – инж. Стоян Генов, председателят на ОбС – Чавдар Мария Томева, както и  Мария Цачева, управител на пекарна „Прованс“, участник в програма BASE с. Мирково през 2018 г. Организаторите бяха представени от инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на сдружението и координатора на програмата BASE Златина Саръева. Прочети още...
   |   

Пирдопчанинът Мартин Харалампиев, който от дете се занимава с културизъм, а от осем години и професионално, през миналата седмица записа пореден успех в своята състезателна кариера. На проведеното в Република Румъния Балканско първенство, той завоюва първото място, купата и златния медал за най-добър атлет на Балканите.

В спортната си кариера Мартин е четири пъти вицерепубликански шампион, а през 2014 г. достига и до сребърното отличие на Балкански турнир, достигал е и до шесто място на първенство на Стария континент, с участието на състезатели от 26 страни.

Преди месец – на 22 април, в гр. Пловдив, той спечели бронзовия медал в категорията “Класически културизъм над 180 см”. В началото на месец май представя България и на Европейското първенство в гр. Барселона, Испания, където е девети при участието на атлети от 17 държави от Европа. От 18 до 29 май, на Балканското първенство в Република Румъния, при участието на културисти от всички страни от Югоизточна Европа, без Република Турция, той се представи повече от отлично. Тимът на България бил от 35 състезатели, а шампиони станали четирима от тях. 

 

В неговата категория се състезавали още двама българи, единият от които сребърният медалист от Републиканското първенство в Пловдив, но останал последен. Мартин Харалампиев показал доста добра форма и успял да спечели гласовете на съдийската бригада, които му присъдили първото място. Победил дори представителя на Сърбия, който, по думите му, бил с изключително тяло и мускули и пирдопчанинът не очаквал, че ще успее да го изпревари в класирането. За себе си той казва, че за краткото време до участието си в северната ни съседка, успял да подобри своята кондиция, като постигнал по-добра форма от тази, която показал в Пловдив и Барселона.

В Румъния се представил и в абсолютната категория, където по правило участват всички шампиони от отделните категории, като завоювал второто място. Победител в нея станал пак българин – Ангел Данчев, който е шампион на първенството в категория “Класически културизъм до 180 см.”. Оценяването на престижни състезания, като Балканско и Европейско първенство е много строго, съдиите са прецизни и много точни, за разлика от българските си колеги, коментира балканският шампион. Със златни медали са още Радослав Ангелов и Иван Георгиев. 

Мартин Харалампиев е доволен, че все повече млади хора се отдават на този любим негов спорт и някои от тях вече печелят медали. Впечатляващо, по негово експертно мнение, е представянето на 21-годишния Християн Вътев от с. Челопеч, който участвал на Републиканското първенство в гр. Пловдив в групата на младежите, категория над 75 кг. И първото му представяне на такъв форум е обещаващо за неговото по-нататъшно спортно развитие. Християн завоювал бронзов медал, но с физиката и формата си заслужавал сребърния, категоричен е г-н Харалампиев.

Балканският шампион сподели, че за представянето си се е подложил на труден подготвителен режим – петчасови тренировки всеки ден и специална хранителна програма, основана само на зеленчуци и месо, без никакви допълнителни калории през деня. При това, тренировките му отнемали по около 2000 калории, което е особено изтощаващо. “Най-трудно беше да се издържи на гладуването”, заяви шампионът, който представя България в чужбина от името на Клуб “Славия Спортекс София”, тъй като в родния му град все още няма регистриран подобен отбор.

Мартин Харалампиев отправи благодарности към своите близки – съпругата му Венцислава и родителите си, които го подкрепят и насърчават в любимия спорт. Признателност изрази и към приятелите си в залата и треньора Димитър Атанасов, заедно с който постигат тези впечатляващи успехи.

 

 

 

Август 2020
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31